Espersen afviser intern DF-kritik: Det er noget vrøvl

- Vi er ikke blevet for pæne til at være spiselige, siger DF-ledelsen efter intern kritik.

Det er noget vrøvl, at Dansk Folkeparti er blevet slappe i retorikken, for at blive spiselige for en større vælgergruppe.

Det siger DF-næstformand Søren Espersen efter de to DF-profiler Kim Christiansen og Pia Adelsteen i et interview med TV 2 har udtalt, at DF er blevet ”for pænt” og holder tilbage med bramfri tale, som ellers er partiets varemærke.

- Jeg synes, det er noget vrøvl. Jeg forstår ikke, hvad de siger. Vi siger det samme i Dansk Folkeparti som for 20 år siden. Det passer altså ikke. Det er de andre, som er begyndt at sige det samme os. Vi skal være glade, hver gang Socialdemokraterne kopierer vores politik og taler som os. I øvrigt er der ikke noget galt i at være pæn. Jeg betragter mig selv om den pæneste mand på Christiansborg. Både angående udseende og retorik, siger Søren Espersen.

De to DF-profiler sagde desuden til TV 2, at de synes, at der var kommet for mange djøffere i DF.

- Jeg synes, vi skal passe på med i Dansk Folkeparti, at pleje alle de djøffere og få dem ind, lød det.

Er der en tendens til det?

- Vi bliver mere og mere veluddannede i partiet. Sådan er det, sagde Kim Christiansen i interviewet.

Espersen: Unge DF'ere skal ikke være ydmyge

Men den kritik anerkender Søren Espersen ikke.

- Det er ikke en særlig kvalifikation at være skraldemand. Det er en kvalifikation at være dygtig. Nogle af dem som har kæmpet folkets sag bedst, har ikke selv været en mand af folket. Tag en mand som Mogens Glistrup. Han var advokat, havde en skarp hjerne og var chef for 60 advokater. Det giver ikke et særligt plus på kontoen at være pølsemand, siger Espersen..

Han afviser desuden, at der skulle mangle ydmyghed blandt de unge DF’ere, sådan som Pia Adelsteen og Kim Christiansen hævder. De unge DF’ere skal nemlig ikke være ydmyge, mener Espersen.

- Igen, jeg kan ikke acceptere det. De unge skal ikke være ydmyge. De er blevet valgt, og så er de på lige fod som alle andre. De skal være friske og frejdige med deres gåpåmod. Det lyder som en gammeldags måde at holde folk nede på. Under ingen omstændigheder, siger han.

Søren Espersen afviser, at interviewet får konsekvenser for de to ordførere i det topstyrede parti.

- Både Pia og Kim deltager aktivt i gruppen, men jeg kan ikke lide deres holdning til det her. Det gider jeg ikke. Men vi skal selvfølgelig kunne rumme debat.