Politik

Konservative vægter nu lavere boligskat over lavere topskat

De høje boligskatter er den mest utryghedsskabende skat i Danmark, mener de Konservatives partiformand, Søren Pape Poulsen, som vil have skatten ned.

De Konservative vil først og fremmest gå efter at få sat boligskatten ned, når der i løbet af efteråret indledes skatteforhandlinger på Christiansborg.

Sådan lyder budskabet nu fra partiformand Søren Pape Poulsen, skriver Berlingske.

Dermed er en lavere skat på boliger vigtigere end at få sat topskatten ned. Noget der ellers har været en konservativ topprioritet i årevis.

- Som parti kan man ikke komme ind til nogle forhandlinger og sige, at der er ­hundrede ting, som er vigtigst for os. Man er nødt til at vælge. Derfor siger jeg nu klart, at det vigtigste for os i efteråret bliver spørgsmålet om boligskatter. Det er vores absolutte topprioritet, siger Søren Pape Poulsen til Berlingske.

Vil forhandle både topskat og boligskat

Tidligere på året understregede han over for Ritzau, at partiet ville kæmpe lige hårdt for både en lavere topskat og en lavere boligskat.

- Vi kan foreslå begge dele og finansiere begge dele og går gerne i forhandlinger om begge dele, sagde han dengang.

Han understreger dog, at De Konservatives ambition om at få fjernet topskatten er "uforandret".

- Men de høje boligskatter er den mest utryghedsskabende skat, vi overhovedet har. Boligskatten sender folk fra hus og hjem, fordi vi beder folk om at betale en meget høj skat af noget, de ellers har købt og betalt. Det gør topskatten ikke, siger Pape til Berlingske.

Regeringen prioterer anderledes

Han vil gentage sig bud­skabet, når han søndag går på taler­stolen på Folkemødet på Bornholm.

Skatteminister Karsten Lauritzen (V) understreger, at regeringen ­prioriterer anderledes:

- Regeringens hovedprioritet i efteråret er dog at sætte skatten på arbejde ned for helt almindelige, hårdtarbejdende danskere, siger han i en skriftlig kommentar til Berlingske.

Dansk Folkepartis formand, Kristian Thulesen Dahl, har "svært ved at se", hvordan en lavere boligskat skal finansieres.