Politik

- Vil du så være statsminister, Thulesen?

Hvilke ministerposter Dansk Folkeparti skal have, hvis de kommer i regering, er ikke interessant, mener partiformanden.

Hvis valgresultatet efter næste Folketingsvalg ligner det fra valget i sommeren 2015, vil Dansk Folkeparti i regering.

Det slår partiformand Kristian Thulesen Dahl nu fast.

Men betyder det, at Dansk Folkeparti fortsat vil pege på Lars Løkke Rasmussen som statsminister, eller at Thulesen Dahl selv vil gå efter den vigtigste post i dansk politik?

Det spørgsmål ville DF-formanden ikke svare klart på, da han lørdag formiddag blev interviewet af TV 2s Søren Lippert på Folkemødet på Bornholm.

- Det her skal ikke gøres til en diskussion om bestemte poster. Det starter og slutter ofte i den her mediemølle med diskussionen om posterne. Men jeg tror i virkeligheden, at danskerne er dødtrætte af, at det er det, vi diskuterer. Det, danskerne vil finde ud af, er om vi mener det, vi går til valg på. Om vi vil slås for det og får det gennemført. Og hvem der så sidder på en kransekagefigur, det er ikke det afgørende, lød det fra Kristian Thulesen Dahl.

Folkemødet 2016

Folkemødet finder sted hvert år i uge 24 i Allinge på Bornholm.

I år er der i alt 2951 registrerede events, og mere end 140 folketingspolitikere og 20 borgmestre besøger Allinge. 

Du kan se det fulde program på Folkemodet.dk.

På sociale medier foregår dialogen og debatten om folkemødet på #fmdk.

De seneste uger har DF-formanden flere gange afvist at svare klart på, om han agter at pege på Lars Løkke Rasmussen ved næste valg:

- Altså, mig bekendt har statsministeren ikke i dag udskrevet folketingsvalg. Og han har heller ikke bebudet, at han er på vej til at gøre det. Så skal vi nok tage stilling til tingene, svarede Thulesen Dahl eksempelvis, da han blev spurgt under afslutningsdebatten i Folketinget tidligere på måneden.

Større end Venstre

Dansk Folkeparti blev ved valget i 2015 det største parti i blå blok. Og den position har partiet fastholdt i meningsmålingerne siden. I den seneste Megafon-måling, gennemført i maj, står partiet til at få 19,5 procent af stemmerne.

Er Statsministeriet en del af jeres ambitioner?

- Jeg synes faktisk, at det kan blive lidt mystisk, lidt komisk, hvis man står som parti og peger på sig selv. Jeg kan huske i 2006, da Marianne Jelved (R) havde en optur blandt vælgerne og Radikale skød op i meningsmålingerne. Pludselig udnævnte hun sig selv som statsministerkandidat. Og alle rendte rundt og grinte af det. Efterfølgende gik de i den grad tilbage i målingerne igen. Det giver ikke den store mening, og jeg går i hvert fald ikke den vej og laver sådan en brøler, lyder det fra Thulesen Dahl.