Politik

Skipper: Jeg håber, at Enhedslisten en dag kommer i regering

Enhedslistens politiske ordfører vil ikke garantere, at partiet i al fremtid vil pege på en S-formand som statsministerkandidat.

Enhedslisten er ikke sat i verden for at levere mandater til en socialdemokratisk ledet regering. På et tidspunkt ude i fremtiden håber det mest venstreorienterede parti i Folketinget selv at kunne erobre regeringsmagten.

Det siger Pernille Skipper, Enhedslistens politiske ordfører, i et interview med TV 2 under Folkemødet på Bornholm.

- Der er da ikke nogen tvivl om, at vi som parti gerne vil have så meget indflydelse som overhovedet muligt. Så selvfølgelig er vores perspektiv, at vi håber, at vi en dag kan komme i regering og har et flertal med nogle progressive partier, som vil den grønne omstilling. Og større lighed, siger Pernille Skipper.

Folkemødet 2016

Folkemødet finder sted hvert år i uge 24 i Allinge på Bornholm.

I år er der i alt 2951 registrerede events, og mere end 140 folketingspolitikere og 20 borgmestre besøger Allinge. 

Du kan se det fulde program på Folkemodet.dk.

På sociale medier foregår dialogen og debatten om folkemødet på #fmdk.

Enhedslistens frontfigur håber, at Alternativet, SF og Enhedslisten fremover kan få et endnu stærkere samarbejde:

- Vi ser, at vi har nogle lighedspunkter. Og noget, der skiller os fra Socialdemokraterne. For eksempel at sørge for, at der er et mere finmasket sikkerhedsnet, der gør at hvis man mister sit arbejde, falder man ikke helt igennem på samme måde som i dag, siger hun.

Elbæk går også efter statsministeriet

Også Alternativets politiske leder Uffe Elbæk har på det seneste udtrykt ønske om, at han og liste Å på sigt håber at kunne komme til at indgå i et regeringssamarbejde.

- Vi går direkte efter Statsministeriet. Vi kan se derover fra vores kontorer, men jeg er klar over, at selv om vi kan det, så er afstanden længere end fugleflugtslinjen, sagde han i et interview med TV 2 tidligere på året.