Politik

- Jeg er en bedre statsminister nu end sidste gang

- Jeg har mere nærkontakt med, hvad det egentlig er for et land, jeg er statsminister for, siger Løkke.

Lars Løkke Rasmussen (V) trækker på erfaringerne fra sin første periode i Statsministeriet og er nu - efter det seneste valg - blevet mere lyttende og mere opmærksom på hvad der rører sig blandt danskerne.

Det mener i hvert fald statsministeren selv.

- Jeg synes, at jeg er en bedre statsminister nu, end jeg var første gang. Og blandt andet fordi jeg har prøvet det før. Jeg har forsøgt at lave nogle ting om, forklarede Lars Løkke Rasmussen, da han fredag eftermiddag på Folkemødet på Bornholm blev interviewet af TV 2s Søren Lippert.

Folkemødet 2016

Folkemødet finder sted hvert år i uge 24 i Allinge på Bornholm.

I år er der i alt 2951 registrerede events, og mere end 140 folketingspolitikere og 20 borgmestre besøger Allinge. 

Du kan se det fulde program på Folkemodet.dk.

På sociale medier foregår dialogen og debatten om folkemødet på #fmdk.

Lars Løkke Rasmussen er den første statsminister siden Socialdemokraten Anker Jørgensen, der har prøvet at tabe statsministerposten og herefter genvinde den. Og det har betydet, at Venstre-formanden denne gang har været bedre forberedt på den opgave, der ventede, da han i sommeren 2015 indtog Statsministeriet.

- Det farligste ved at være statsminister, uanset hvilket parti du er fra, er at du bliver suget ned af systemet, hvis ikke du virkelig er opmærksom. Så bliver du grebet af sådan en papirvirkelighed. Og i stedet for at besøge virksomheder, får du nogle papirer, som nogle embedsmænd har skrevet, om hvad virksomhedernes problemer er, forklarer Lars Løkke Rasmussen og fortsætter:

- Og derfor har jeg på det praktiske plan sørget for at lave min kalender sådan, at jeg tvinger mig til hver uge at være i kontakt med det jeg kalder den virkelige virkelighed. Jeg starter hver mandag morgen kl. 7.30 med at løbe en tur med nye mennesker. Erhvervsledere, fagforeningsfolk, kulturpersoner. Så får man en fornemmelse af, hvad der egentlig rører sig. Det er bare et lille bitte eksempel på noget, jeg har gjort anderledes denne gang, og som gør at jeg har mere nærkontakt med, hvad det egentlig er for et land, jeg er statsminister for.