Politik

Store internationale navne besøger Folkemødet

En russisk aktivistgruppe og en britisk spindoktorlegende er blandt de udenlandske gæster på årets Folkemøde.

Det er ikke blot danske politikere og organisationer, der i de kommende dage lægger vejen forbi Allinge på Bornholm for at deltage i dette års Folkemøde.

Flere internationalt store navne vil også være at finde til nogle af de næsten 3.000 events, der er planlagt fra torsdag til søndag.

Og det glæder Bornholms borgmester og medinitiativtager til Folkemødet, Winni Grosbøll.

- Der er lykkedes at få en international dimension ind i debatten, siger hun.

Folkemødet 2016

Folkemødet finder sted hvert år i uge 24 i Allinge på Bornholm.

I år er der i alt 2951 registrerede events, og mere end 140 folketingspolitikere og 20 borgmestre besøger Allinge. 

Du kan se det fulde program på Folkemodet.dk.

På sociale medier foregår dialogen og debatten om folkemødet på #fmdk.

Russiske aktivister

De nok mest kendte internationale gæster på årets Folkemøde er det russiske feministiske punkkollektiv Pussy Riot.

Medlemmer af Pussy Riot er tidligere blevet fængslet i Rusland for deres Putin-kritiske optrædener, og de har skabt markant debat med deres store happenings, der har til formål sætte fokus på det russiske styres undertrykkelse af ytringsfriheden og mangel på respekt for menneskerettigheder.

Pussy Riot skal fredag eftermiddag interviewes om deres politiske aktivisme og demokratiprojekter fra hovedscenen i Allinge. Aktivisterne besøger også TV 2 News’ studie fredag.

Nadya Tolokonnikova (tv.) og Masha Alyokhina fra Pussy Riot.

Britisk spindoktor-legende

Bestseller-forfatteren og den tidligere politiske rådgiver Sir Michael Dobbs er blandt andet kendt som forfatter til bogen ’House of Cards’, der har dannet grundlag for den populære Netflix-serie af samme navn.

Sir Michael Dobbs har desuden været særlig rådgiver for både Margeret Thatcher og går i britisk politik under navnet ”Westminster’s baby-faced hit man”.

77-årige Dobbs besøger torsdag og fredag Folkemødet, og skal blandt andet tale om hvordan man opnår politisk indflydelse.

Sir Michael Dobbs.

Kendt CNN-vært skal interviewe ambassadør

Jonathan Mann, studievært hos den store amerikanske nyhedsorganisation CNN, er rejst til Bornholm, hvor han blandt andet skal interviewe den amerikanske ambassadør i Danmark, Rufus Gifford. Her vil de to blandt andet diskutere tilstanden i amerikansk politik – hvor præsidentvalgkampen kører på højtryk.

Mindre politi end sidste år

På Folkemødet 2015 vakte det opsigt, at en række kontroversielle højreorienterede politikere besøgte Bornholm. Heriblandt den islamkritiske Geert Wilders fra Holland og en repræsentant for det stærkt højrenationalistiske græske parti Gyldent Daggry.

Dengang oprustede politiet sin tilstedeværelse på øen markant – særligt på grund af trusselsniveauet mod særligt Geert Wilders. I år er gæsterne mindre kontroversielle, og derfor er politiopbuddet mindre, forklarer Mikael Schollert, pressetalsmand for Københavns Politi.

- Den sikkerhedsmæssige opgave ligner den fra sidste år. Men der er ikke så kontroversielle navne med i år, som der var sidste år, siger han.