Dybt chokeret Bødskov: Fik mystisk besked før knytnæveslag

Den tidligere justitsminister røg på skadestuen i nat, men har det efter omstændighederne godt.

Det, der skulle have været en hyggelig aften med fodbold og øl på Islands Brygge i København, endte i aftes med et skadestuebesøg for det socialdemokratiske folketingsmedlem og tidligere justitsminister, Morten Bødskov.

Det er endnu ikke lykkedes TV 2 at få en kommentar fra Morten Bødskov selv, men til Ekstra Bladet fortæller en rystet Morten Bødskov om episoden, som han også beskriver på Facebook.

Han var på Islands Brygge med en kammerat for at se Island spille mod Portugal.

Efter at have siddet der i et kvarter kommer en mand op og sætter sig ved siden af Morten Bødskov, fortæller han. Han bliver spurgt, om han er tidligere justitsminister. Det bekræfter Bødskov og kan godt fornemme, at noget er galt.

- Da jeg vil spørge hvad han vil tale med mig om, rejser han sig lynhurtigt op, og siger et eller andet til mig i retning af: ”Det her er for Murill".

Hvad navnet "Murill" refererer til - og om det overhovedet er sådan, det staves er uvist. Det er ikke til at konkludere ud fra lydoptagelsen af interviewet hos Ekstra Bladet. Morten Bødskov har på sin Facebook selv skrevet "Mouril" - men mener også, der kan være sagt, at "det her er fra Mourine".

Efter udråbet slog gerningsmanden Bødskov ret hårdt - direkte med et knytnæveslag direkte i tindingen. Han løber derefter mod Langebro.

- Det er ikke hverken behageligt eller okay

Morten Bødskov føler sig ikke overbevist om, hvorvidt overfaldet er politisk motiveret – selv om det lyder sådan.

- Det kan jeg ikke sige om det er. Jeg har aldrig mødt manden før, men jeg er da chokeret over det. Det er da en dybt chokerende oplevelse. Vi taler med mange mennesker som politikere, men har aldrig oplevet sådan noget før, siger han til Ekstra Bladet.

Natten til onsdag var Morten Bødskov på skadestuen for at få undersøgt kæbe, hals og ører. Her fik han smertestillende, så han kunne sove. Han er mærket af oplevelsen, men har det efter omstændighederne godt.