DF løfter pegefingeren: Folketinget skal have samme information som regeringen

Folketinget blev ikke advaret om, at der var 'væsentlig' risiko for, at EU ville kritisere landbrugspakken. Kun at der var en risiko.

Regeringstoppen blev nøje advaret om, at man risikerede at få kritik fra EU som følge af landbrugspakkens regnemetoder – men Folketinget fik ikke samme advarsel, fremgår det af interne regeringsdokumenter, som Berlingske onsdag er kommet i besiddelse af.

I de interne dokumenter fra december sidste år advarer regeringens egne embedsmænd om ”betydelige” og ”væsentlige” risici for at få kritik fra EU.

De udtryk er udeladt i viderebringelsen af informationerne, og blev derfor aldrig præsenteret for Folketinget. Det får nu Dansk Folkeparti til at kritisere regeringen.

- En regering skal altid oplyse Folketinget på samme niveau som man oplyser internt på. Det har man ikke gjort her, men det er nuancerne, der skiller det ad, for både Folketinget og vi der forhandlede blev oplyst om, at der var en risiko, når man lavede den her øvelse, siger partiets miljøordfører René Christensen til TV 2.

- Vi var klar over risikoen

Man bør ifølge Dansk Folkeparti sørge for, at alle får samme informationer.

- Jeg mener, at man skal lære noget af det og sige, at en regering altid skal oplyse Folketinget på samme måde, som man oplyser internt. Man må sige, at den retorik, man har brugt internt har været kraftigere end den, man har brugt eksternt. Det mener, jeg man skal rette op. Men alle har vidst, at der var en risiko, siger han.

Var det endt med et andet resultat?

- Det var der ikke. Vi gør det her for Danmark og for at de danske landmænd skal have gode rammevilkår. Vi udfordrer gerne EU-systemet. Når man kigger på landbrugspakken, så er alle enige om at det er godt for landmændene og miljøet, siger René Christensen.

De nye oplysninger får nu oppositionen til at kalde Lars Løkke Rasmussen i samråd.