Politik

DF om forbud mod bøn i frikvarteret: Muslimer beder kun for at prale

Dansk Folkepartis folkeskoleordfører Alex Ahrendtsen mener, at muslimske konvertitter kun beder offentligt for at prale med deres tro.

- Der er kun en ting, der er værre end rettroende muslimer, og det er konvertitter.

Sådan siger Dansk Folkepartis folkeskoleordfører Alex Ahrendtsen i en debat på TV 2 NEWS fredag aften.

Udtalelsen kommer, efter uddannelsesinstitutionen Sopu-Hillerød har forbudt en elev at bede i frikvartererne.

Alex Ahrendten mener, at skolens beslutning er helt fornuftig, fordi de muslimske konvertitter efter hans mening kun er interesseret i én ting.

- De vil absolut vise, hvor dygtige muslimer de er, og det skal ske i fuld offentlighed så tit som muligt, på gulvet og overalt. De vil prale og bryste sig af deres muslimske nyvundne tro, siger Alex Ahrendtsen.

Men vi har jo trosfrihed i Danmark, og som rettroende muslim skal du bede fem gange om dagen?

- Det kan du gøre efter skoletid. Islam er endda så fleksibel, at du kan tage to-tre bønner efter skoletid. Så det er noget værre pjat, hun har gang i. Hun vil bare provokere, siger Alex Ahrendtsen.

Beder en gang per skoledag

Den 21-årige konvertit, som har fået forbud mod at bede på sin skole, hedder Cecilie Andersen og læser til pædagogisk assistent på Sopu-Hillerød. Hun har klaget over forbuddet mod at bede i frikvartererne.

- Selvfølgelig skal man ikke bede i timerne, men man skal have lov til at gøre, som man vil, i pauserne, ligesom andre tager sig en smøg eller går ned i kantinen og får noget mad. Jeg vil bare gerne stå i et hjørne eller et tomt lokale og bede en lille bøn, siger hun.

Cecilie Andersen har indtil nu bedt en bøn i løbet af en skoledag.

Opdragende effekt

Margrethe Andersen, som er direktør på Sopu-Hillerød, mener, at det er rimeligt at opstille regler for, hvordan eleverne opfører sig overfor hinanden. Og hun mener, bønnen er en del af den opførsel.

- De er stadig i skolens rum, og der laver vi reglerne. Vi har også en opdragende og socialiserende effekt, siger Margrethe Andersen.

Og den beslutning støtter Dansk Folkeparti altså op om.

- Rettroende muslimer er jo til skade for folkestyret og demokratiet, og derfor er vi nødt til at slå hårdt ned på dem. Og især konvertitter er ekstreme, de er faktisk de værste, siger Alex Ahrendtsen.

Stille og rolig?

Han mener, at Cecilie Andersen må finde et andet sted at gå i skole, hvis hun er utilfreds.

- Jeg kan slet ikke se, hvad hun vil med det, når hun kan gøre det efter skoletid. Hun kan bare passe sine studier, og hvis hun ikke kan lide studierne, kan hun tage til Saudi-Arabien og bryste sig af det dernede, siger Alex Ahrendtsen.

Men hun virker da stille og rolig?

- Ja, det ved jeg også godt. Og det er de også dygtige til, når de er i medierne. Men vi ved jo af erfaring, hvordan konvertitter er. Og i denne her sag støtter vi egentlig bare skolen. Vi synes, det er en fornuftig holdning, de har. Og den søde unge pige på 21 kan egentlig bare gøre det, når hun kommer hjem fra skolen. Det er meget simpelt. Hun gør en lille sag til en kæmpe sag. Og det er den forurettethed, man altid møder hos rettroende muslimer, siger Alex Ahrendtsen.