Politik

Beslutning om ny politiskole udskydes: Overvejer nybyggeri

Beslutningen om placeringen af en politiskole skulle være truffet snart. Men justitsministeren udskyder beslutningen.

En beslutning om placeringen af den nye politiskole i Vestdanmark udskydes til efter sommerferien. 

Det oplyser justitsminister Søren Pind (V) i et brev til de borgmestre, som ønsker politiskolen til deres kommune. 32 kommuner må dermed vente med at få svar på, hvor den nye politiskole skal placeres. 

Kommunerne har ellers budt ind med i alt 74 mulige placeringer af politiskolen i det vestlige Danmark. 

I brevet til borgmestrene forklarer Søren Pind beslutningen.

- Det har vist sig, at muligheden for nybyggeri kan være en god løsning for politiet og derfor bør undersøges yderligere, lyder det blandt andet i brevet fra justitsministeren, som TV 2 er i besiddelse af.

Senest i april lød det ellers fra Søren Pind, at Rigspolitiet ville træffe en beslutning om den nye politiskole allerede i midten af juni. Den beslutning bliver nu udskudt til ’efter sommerferien’.

DF og S: Utroligt skuffende

En beslutning som ikke vækker begejstring hos hverken Socialdemokratiet eller Dansk Folkeparti.

Peter Kofod Poulsen, retsordfører fra Dansk Folkeparti, kalder det ’ærgerligt og skuffende’, at beslutningen udskydes.

- Det er vi utroligt skuffede over. Vi ved, at der mangler så mange politibetjente, som der nu engang gør. Man skubber hele beslutningsprocessen. Det giver måneders forsinkelse. Og hvis man vil bygge en skole fra en bar mark, så kan politiskolen have meget lange udsigter, siger Peter Kofod Poulsen.

Retsordfører fra Socialdemokratiet, Trine Bramsen, er overvejende enig med Peter Kofod Poulsen. Hun kalder beslutningen for ’overraskende’.

- Man ændrer spillereglerne, tæt på at kampen er færdig. Det er ikke rimeligt, at vi ikke kan få uddannet flere betjente hurtigst muligt, siger Trine Bramsen.

Skal ligge vest for Storebælt

Rigspolitiet og Bygningsstyrelsen har siden årsskiftet arbejdet på at finde egnede lokaliteter. 

Næste uge vil Rigspolitiet kontakte de kommuner, der har budt lokaliteter ind, for at orientere om hvilke eksisterende bygninger, der vil kunne danne ramme om en ny politiskole.

Den vestdanske politiskole er en del af aftalen om politiets og anklagemyndighedens økonomi 2016-2019, "Et styrket politi. Et tryggere Danmark".

Et af Rigspolitiets krav til den nye politiskole er, at skolen helst ikke skal placeres længere væk end to timers udrykningskørsel fra København.

Den nye politiskole skal imødekomme politiets fremtidige behov for at få uddannet flere politibetjente og hjælpe med at øge aktiviteten i udkantsdanmark.