Politik

Støjberg: Mansour kan se frem til utålelige forhold

Dagens dom vil have betydning for fremtiden, mener udlændingeministeren.

Det var en tilfreds udlændinge- og integrationsminister, der tirsdag middag fulgte med i Højesterets afgørelse i sagen mod Said Mansour - også kendt som boghandleren fra Brønshøj - som var tiltalt for at opfordre til terror. 

For første gang er en dansk statsborger frataget sit statsborgerskab – og det glæder Inger Støjberg, at det er sket for netop ham.

- Jeg er meget, meget tilfreds. Jeg synes, det er glædeligt, at han ryger ud. Vi har med en flere gange terrordømt mand at gøre, og jeg tror, min holdning har stået ret klar hele vejen igennem, lyder det fra udlændingeministeren, som allerede da sagen var for landsretten blev beskyldt for utidig indblanding.

Garanti for utåleligt ophold

Dengang sagde Inger Støjberg, at hun håbede, den ville ende med, at Mansour blev frataget statsborgerskabet.

- Nu har vi Højesterets ord for, at han netop kan blive frataget statsborgerskab, og jeg synes det har en betydelig virkning, også for fremtiden. Det har været en ret principiel sag, og derfor er det glædeligt, at det er faldet ud som det er. Det er klart mit ønske og det har været hele tiden, siger hun.

Mansour har ifølge Støjberg ”intet at gøre i Danmark”, og hun håber derfor, han på sigt kan udvises til Marokko.

- Kan han ikke det, kommer han på tålt ophold, og det er de regler, jeg er ved at stramme gevaldigt op på. Jeg har tidligere sagt, at hvis man er på tålt ophold, så skal det være utålelige forhold, man bliver tilbudt, og det bliver det så også for ham. Det kan jeg garantere for, tilføjer ministeren.

Til efteråret planlægger regeringen at fremsætte lovforslag, der strammer reglerne for udlændinge på tålt ophold i Danmark.