Her er den nye prøve: Kan du blive dansk statsborger?

16x9
Nye statsborgere besøger Folketinget på den årlige statsborgerskabsdag. Foto: Linda Kastrup / Scanpix

Nye danskere skal svare på 40 spørgsmål om dansk politik, kultur og historie.

De første ansøgere om dansk statsborgerskab var i juni til den nye indfødsretsprøve, der blev indført i efteråret. Kun hver tredje bestod.

- Det at få dansk statsborgerskab er noget helt specielt, og derfor er det også rimeligt, at vi nu hæver barren for, hvornår man kan kalde sig dansk statsborger, sagde udlændinge- og integrationsminister Inger Støjberg (V) til Ritzau tilbage i oktober, da aftalen faldt på plads.

Foruden regeringen står Socialdemokraterne, Dansk Folkeparti, Liberal Alliance og Det Konservative Folkeparti bag aftalen, som også indebar stramninger af sprogkrav og kravene til selvforsørgelse.

Den erstatter den såkaldte statsborgerskabsprøve og består af 40 spørgsmål om dansk politik, kultur og historie. 35 spørgsmål ligger fast, og for at kunne svare på dem, er det meningen, at man skal læse et kompendie på godt 140 sider, hvor svarene rent faktisk står. Du kan finde kompendiet, som skal læses op til prøven her

De sidste fem spørgsmål er derimod helt aktuelle, og kræver at man følger med i nyhedsstrømmen.

Et aktuelt spørgsmål kan blandt andet omhandle kvindekonferencen Women Deliver, der fandt sted så sent som i maj.

Spørgsmålene skal besvares inden for 45 minutter, og for at bestå skal man besvare mindst 32 spørgsmål korrekt. Inden ansøgerne går til testen, har de mulighed for at forberede sig - men til selve prøven er der ingen hjælpemidler.

Tag testen herunder og se, om du kan bestå. Resultatet får du, når alle spørgsmål er besvaret.

Opdateret indfødsretsprøve af 2015

Hvor mange svar fik du rigtige? Fik du 32 eller flere, kunne du bestå testen. 

Afstemning