DF: Said Mansour skal fængsles under tålt ophold

DF kræver Said Mansour fængslet, hvis han kommer på tålt ophold efter sin udvisning, siger Martin Henriksen.

Danmark skal stramme forhold for dømte på tålt ophold som Said Mansour.

Det siger Dansk Folkepartis integrationsordfører, Martin Henriksen, efter Højesteret onsdag enstemmigt fratog statsborgerskabet og udviste Mansour fra Danmark for bestandig.

Martin Henriksen vil stramme Mansours afsoning, hvis han får tålt ophold, fordi han ikke kan udvises til tortur eller en dødsstraf.

- Vi håber, at vi kan få igennem, at man enten er frihedsberøvet på tålt ophold eller påmonteret en elektronisk fodlænke. Sideløbende skal vi selvfølgelig arbejde på at sende ham ud af landet, siger Martin Henriksen.

Stramninger forhandles i øjeblikket

- Vi betragter det som en sejr. Men vi er godt klar over, at arbejdet ikke er gjort med det.

Dansk Folkeparti forhandler om at stramme forholdene for dømte på tålt ophold med Socialdemokraterne og integrationsminister Inger Støjberg (V).

Socialdemokraternes retsordfører, Trine Bramsen, kræver, at regeringen forhandler med den marokkanske regering, så Said Mansour kan udvises. Han skal ikke ende på tålt ophold i Danmark, mener hun.

- For mig er det helt afgørende, at retfærdigheden sker fyldest i denne sag. Det er ikke rimeligt, at man er i Danmark, opfordrer til terror og fortsat kan blive forsørget af det danske samfund, siger Trine Bramsen.

- Vi skal gøre alt, hvad vi overhovedet kan for at sikre, at han bliver sendt hjem til Marokko. Det er jo ikke sikkert, at han ender på tålt ophold. Min klare opfordring er, at regeringen skal strække sig meget langt for at sikre en hjemsendelsesaftale.

Hør flere kommentarer fra Trine Bramsen i klippet nedenfor: 

Historisk afgørelse

Det er første gang, at en dansker fradømmes sit statsborgerskab. Højesteret har også udvist Mansour af Danmark for bestandig.

Dermed er landets øverste domstol enig med Østre Landsret, som sidste år nåede frem til samme resultat i sagen.

Mansour blev sidste år i landsretten idømt fire års fængsel for at propagandere for terror. Det er anden gang, at han dømmes for det. Tilbage i 2007 fik han tre et halvt års fængsel i en lignende sag.