Maratondebattens skæverter: Her glemmer Pape hvad Konservatives politik er

Den Konservative formand glemte under den lange debat, hvor mange kampfly partiet egentlig mener, at Danmark skal købe.

Efter mere end 12 timers debat kunne Folketingets politikere kort før midnat onsdag endelig forlade Christiansborg. Afslutningsdebatten er slut, og selvom de folkevalgte stadig har et par forhandlingsforløb, der endnu ikke er afsluttet - bl.a. en gymnasiereform, indkøbet af kampfly og spørgsmålet om PSO-afgiften - kan politikerne så småt begynde at skimte sommerferien forude.

Maratondebatten var især præget af emner som skat og asylpolitik. Og til tider af højt humør, forglemmelser, fortalelser og sågar et enkelt bandeord fra Folketingets talerstol.

Vi har samlet en række af debattens mere muntre øjeblikke, som du kan se i sammenklippet herover.

Glemte hvor mange kampfly, han vil have

En af de episoder, der fik salen til at bryde ud i latter, var da Konservatives formand Søren Pape Poulsen i løbet af debatten blev spurgt, hvor mange nye kampfly partiet mener, at Danmark skal købe.

- Se, det er nu jeg ville ønske, at jeg kunne huske det tal, som Rasmus Jarlov (partiets forsvarsordfører, red.) havde sagt, vi har brug for, lød det fra Pape, inden partifæller i folketingssalen kom ham til undsætning og råbte tallet 43.

- 43 ja. Og vi anerkender jo så, at det ikke er sikkert, at vi når dertil lige med det første. Det kan komme hen ad vejen, fulgte Pape op.

- Man bander overhovedet ikke fra talerstolen!

Under debatten endte Folketingets formand Pia Kjærsgaard (DF) og Enhedslistens finansordfører Pelle Dragsted også i et mindre mundhuggeri for rullende kameraer. Et mundhuggeri, der skyldtes, at Dragsted fra Folketingets talerstol havde brugt ordet ”fanden”.

- Selvfølgelig er der en grænse for hvor mange flygtninge et land kan tage. Vi ville ikke kunne tage imod en million, eller hvad fanden man nu kunne sætte af tal. Det siger sig selv. Og det er derfor vi mener…, sagde Pelle Dragsted, inden han blev afbrudt af Pia Kjærsgaard:

- Jeg må simpelthen sige til ordføreren, at man bander overhovedet ikke fra Folketingets talerstol!

- Beklager, det har jeg ikke lært hvor jeg kommer fra, lød det så fra Pelle Dragsted, hvilket fik Pia Kjærsgaard til at fastslå:

- Men sådan er det altså her. Og man diskuterer heller ikke med formanden.

Se hele episoden her:

Løkke-regeringens bedste og værste bedrift, ifølge...