Løhde: Milliard-pakke til de ældre er på plads

16x9
Sundheds- og ældreminister Sophie Løhde har forhandlet en politisk aftale på plads Foto: Liselotte Sabroe / Scanpix Denmark

Aftale om ny national handlingsplan for den ældre medicinske patient er forhandlet på plads

Partierne bag finansloven har med Sundheds- og ældreminister Sophie Løhde forhandlet en politisk aftale på plads.

Det er blevet prioriteret 1,2 milliarder kroner til en ny national handlingsplan, der skal gavne ældre medicinske patienter, og nu er det besluttet præcist, hvordan 805 millioner kroner skal fordeles.

Venstre, Dansk Folkeparti, Liberal Alliance og Det Konservative Folkeparti er blevet enige om, at der har været et behov for at et samlet sundhedsvæsen kan tage hånd om de mest sårbare, ældre borgere.

De 1,2 mia. kr. afsættes i perioden 2016-2019. Derefter er der varigt afsat 300 mio. kr. årligt.

I forbindelse med nyheden smed en meget tilfreds Sophie Løhde nedenstående tweet ud på Twitter.

Akutpakke

På grund af overbelægning på sygehusene, vil der som en første del af handlingsplanen, blive oprettet en akutpakke, der fordeler 415 millioner kroner til en lang række indsatser.

De resterende 805 millioner kroner skal fordeles på disse områder:

Styrkelse de kommunale akutfunktioner.

  • Øge kompetencerne i den kommunale hjemmesygepleje.
  • Fokus på tidligere opsporing og mere rettidig indsats.
  • Indsats over for god ernæring.
  • Flere udgående sygehusfunktioner, der undersøger eller behandler patienten i eget hjem, og til øget rådgivning fra sygehuset til kommuner og almen praksis.
  • Styrkelse af de regionale lægemiddelenheder, der hjælper almen praksis og sygehusene med medicingennemgang og kommunerne med sikker medicinhåndtering.

 I går gik Folketinget officielt på sommerferie, og herunder kan du se, hvad partierne har ment om regeringens indsatser i det netop afsluttede folketingsår- både hvad der gik godt - og hvad der modsat ikke gik så godt.

Løkke-regeringens bedste og værste bedrift, ifølge...