Politik

S vil hjælpe regeringen med skattestigninger - på disse betingelser

Dansk Folkeparti afviser at forhandle skattestigninger med regeringen som finansiering af at PSO-afgiften fjernes. S er dog klar til at forhandle.

Hele blå blok har nu afvist at forhandle skattestigninger som finansiering af afskaffelse af PSO-afgiften. Dansk Folkeparti, De Konservative og Liberal Alliance (LA) har sagt nej - men nu får regeringen måske hjælp fra uventet kant.

- Det virker noget grotesk, at regeringen beder os om at hæve bundskatten her i maj-juni, for så til efteråret at lokke os ind i en stor skattediskussion, hvor nogle partier synes, vi skal sænke topskatten, siger Kristian Thulesen Dahl tirsdag aften til DR.

Socialdemokraterne er dog klar til forhandlinger på regeringen - men på visse betingelser.

- Det må ikke samlet set blive dyrere for en LO-familie, siger Benny Engelbrecht, finansordfører hos Socialdemokraterne.

Men er det ikke et umuligt krav for regeringen at opfylde?

- Det er jo det vi må grave dybere for at finde ud af, siger Benny Engelbrecht.

Hvis det skulle lykkes den smalle Venstre-regering at få en aftale i land med Socialdemokraterne, er det også en betingelse for S, at der ikke senere bliver indført lettelser i topskatten, som Liberal Alliance har krævet det.

- Så vil vi ikke være med til at hjælpe regeringen med at lette topskatten, siger Benny Engelbrect til TV 2.