Politik

Lars Hedegaard bliver medlem af nyt højreparti: - Vi har få år til at redde Danmark

Islamkritiker og stifter af Trykkefrihedsselskabet har meldt sig ind i partiet Nye Borgerlige.

Den omstridte islamkritiker Lars Hedegaard har meldt sig ind i det nystiftede højreorienterede parti Nye Borgerlige, der i øjeblikket arbejder på at indsamle de påkrævede underskrifter for at kunne stille op til Folketinget.

- Jeg mener nu, at vi har ganske få år til at redde Danmark. Og det betyder for mig at se, at man må gå ind i kampen. Man kan sidde og spille karl-smart som kommentator, og det vil jeg fortsat gøre. Men der skal noget organiseret kraft bag bestræbelserne, og jeg tror, at Nye Borgerlige er det mest løfterige sted for den kamp, siger Lars Hedegaard til TV 2. 

73-årige Hedegaard er uddannet historiker og har tidligere blandt andet været chefredaktør for avisen Information. De seneste år har han især gjort sig bemærket som islamkritiker og er medstifter af Trykkefrihedsselskabet. I februar 2013 blev han udsat for et mordforsøg ved sit hjem på Frederiksberg, hvor en mand forklædt som postbud forsøgte at skyde ham.

Den formodede gerningsmand er stadig på fri fod og ifølge Jyllands-Posten vurderer myndighederne, at han muligvis befinder sig hos terrorgruppen Islamisk Stat i Syrien.

Snart er der ikke nogen vej tilbage

Hvad mener du med, at vi har få år til at redde Danmark?

- Med den massetilstrømning af muslimer, der sker i øjeblikket, er der ikke mange år til at redde Kernedanmark. Det vi ved om muslimsk tilstrømning - ikke bare til Danmark, men alle mulige andre lande - er jo, at når det foregår, så sker der en spontan opdeling af samfundet mellem dem og os. Ikke fordi vi ønsker det, men fordi det ligger i islam, at man ikke må integrere sig i vantro samfund. Og vi er ganske tæt på det punkt, hvor der ikke er nogen vej tilbage, siger han. 

Thulesen forstår ikke islam

Stifteren af Nye Borgerlige, Pernille Vermund, har tidligere beskrevet det nye parti som en kombination af Dansk Folkeparti og Liberal Alliance:

- Vi er et parti, som står for en klassisk konservativ værdipolitik og en borgerlig økonomisk politik. Og så tager vi et opgør med de aftaler og konventioner, der begrænser vores folkestyre. Sådan lidt forenklet kan man sige, at vi står for en økonomisk politik, der minder om Liberal Alliances og en værdipolitik, der minder om Dansk Folkepartis, har hun sagt til TV 2.

Lars Hedegaard ved ikke, hvor aktiv han kommer til at være i Nye Borgerlige - og om han eksempelvis kan blive folketingskandidat, hvis partiet får indsamlet underskrifter nok til at stille op. 

- Det kommer an på, om partiet mener, at jeg kan bruges til noget. Jeg har ikke nogle ambitioner om en politisk karriere. Men jeg har måske nogle årtiers erfaring, som man kan drage fordel af, siger han. 

Der findes jo allerede et stort parti i Folketinget, som er islamkritikere. Hvorfor er det ikke hos Dansk Folkeparti, du har meldt dig ind?

- Jeg forstår ikke, hvor de er i øjeblikket, siger Lars Hedegaard og fortsætter: 

- Når Kristian Thulesen Dahl (DF's formand, red.) taler om, at vi skal promovere en europæisk version af islam, så tyder det for mig at se på, at manden ikke fatter hvad islam er. Det var skuffende, og jeg ved, at andre med samme indstilling som mig er blevet mismodige over den udmelding. Hvis formanden for Dansk Folkeparti ikke aner, hvad islam er, så er der grund til at blive bekymret.