Politik

87 kriminelle udlændinge kan ikke udvises: Bestemmer selv om de vil

87 af 145 udlændinge på kriminel meldepligt i Danmark nægter at medvirke til at de kan udsendes af Danmark.

Det lyder som en hård straf, når en dansk dommer udviser en kriminel udlænding og nægter at lade vedkommende komme til Danmark nogensinde igen. Men nu viser nye tal fra Nordsjællands Politi, at det formentlig er en dom, som mange udenlandske mordere, pædofile , narkohandlere og andre tunge kriminelle kun trækker på skulderen af. Det skriver Ekstra Bladet.

 I et folketingssvar fra Udlændinge-Bolig- og integrationsministeren fremgår det nemlig, at antallet af kriminelle udlændinge på såkaldt kriminel meldepligt er steget med 25 personer siden november måned sidste år og 87 af dem ikke kan sendes ud af landet, fordi de selv nægter at medvirke til udvisningen.

 - Nordsjællands Politi har per 10. maj oplyst, at der befinder sig 145 udlændinge på kriminel meldepligt. Nordsjællands Politi har registreret, at 87 af disse 145 udlændinge nægter at medvirke til udsendelse. Lande som eksempelvis Iran, Irak og Somalia tager ikke i mod deres egne kriminelle statsborgere, hvis de ikke selv underskriver udsendelses-papirerne og indvilger i at blive sendt til deres hjemlande.

Strander i Danmark

Derfor strander de i Danmark på ubestemt tid på såkaldt 'kriminel meldepligt', hvor de skal bo i Sandholmlejren i Nordsjælland eller i det mindste melde sig her et par gange om ugen. De må ikke arbejde og kun overleve på de omkring 35 kroner de får om dagen i diæter. 

Ekstra Bladet kunne i november sidste år afsløre, at en lang række af de kriminelle fortsatte deres kriminalitet, fordi de havde så få penge at leve for, og da de næsten anså det for risikofrit, fordi de ikke kunne udvises og danske fængsler ikke skræmte dem synderligt. 

I svaret på spørgsmålet, som er stillet af Peter Skaarup fra Dansk Folkeparti, fremgår det også, at der i øjeblikket er 69 personer på såkaldt 'tålt ophold'. Mens de 69 personer på ’tålt ophold’ som udgangspunkt er udviste, der må tåles i landet, fordi de risikerer dødsstraf eller tortur i hjemlandet, så er de udviste på 'kriminel meldepligt' udlændinge, som har begået kriminalitet og enten ikke kan udsendes, fordi de nægter, eller de har en verserende sag.

Af det nye Folketingssvar fremgår det også, at 21 af de udviste på 'kriminel meldepligt' medvirker til udsendelse, mens de resterende 37 endnu ikke har oplyst, om de vil medvirke eller ej endnu.