Politik

Partihoppere er fortsat velkomne hos Alternativet

Forslag om at sige nej til folkevalgte fra andre partier blev stemt ned. Det er Pernille Schnoor tilfreds med.

Det vil også i fremtiden være muligt at gøre som folketingsmedlemmet Pernille Schnoor gjorde forleden – nemlig at forlade et parti, Socialdemokraterne, til fordel for Alternativet.

Det har et overvældende flertal af de fremmødte 650 medlemmer på partiets landsmøde i Odense netop vedtaget.

Det skete, da medlemmerne vedtog et forslag fra partiets vedtægtsudvalg, som slår fast, at hovedbestyrelsen og partiets daglige ledelse fremover kan afgøre om en folkevalgt må skifte til Alternativet. Det kræver to tredjedeles flertal i hovedbestyrelsen og enstemmighed i den daglige ledelse.

Sandbæk: Meget naturligt at skifte parti

Flere folketingsmedlemmer er motiverede for det vedtagne forslag, blandt andet Ulla Sandbæk.

- Man bliver valgt, fordi man gerne vil have nogle synspunkter igennem. Hvis de ikke kommer igennem i det parti, man er valgt for, er det kun naturligt at man hopper derover, hvor man synes, man kan få de synspunkter igennem, sagde hun og udtrykte stor tilfredshed med netop Pernille Schnoor.

- Jeg er rigtig glad for, at vi har fået nogle folk over, der kæmper for hvad de mener hos os. Det kan man ikke på samme måde som løsgænger. Vi er så glade for Pernille. Lad os også i fremtiden få lov til at få partihoppere, sagde hun.

Og sådan bliver det nu.

- Det kræver rigtig meget at skifte parti

Pernille Schnoor er for første gang ikke på kongres i Socialdemokraterne i år, men på årsmøde hos Alternativet. Det var ikke nogen nem beslutning, hun traf tilbage i april. Hun er godt tilfreds med vedtagelsen, som hun selv stemte for.

- Jeg har lige købt en sweatshirt, hvor der står ”mod” på brystet. Det er noget, der kræver rigtig meget af en som person. Det kræver styrke og at man tror på selv, siger hun til TV 2.

Det har konsekvenser på det helt personlige plan.

- Uanset hvor meget, man forbereder sig er det da ikke rart, når folk, man har opfattet som sine venner, går ud og siger ubehagelige ting om ens person. Men jeg har til gengæld fået så mange tilkendegivelser fra borgere, jeg slet ikke kender, der har rost mig for at gå imod systemet og følge mit hjerte. Det har været meget rørende.

Pernille Schnoor er indtil videre det eneste folketingsmedlem, der har forladt et parti til fordel for Alternativet. Derudover er seks byrådsmedlemmer hoppet over til partiet.