Hver fjerde dansker: Andre partier burde lære af Alternativet

Særligt Enhedslistens og SF’s vælgere mener, deres partier bør skele til Alternativets måde at diskutere og udvikle politik på. Borgerlige takker nej.

Alternativet kæmper for den grønne omstilling af Danmark – og for at skabe en ny politisk kultur, hvor der er en helt anden åbenhed, end vi har været vant til.

Det er blandt andet sket ved sĂĄkaldte alternative parlamenter og ved politiske laboratorier, hvor medlemmerne er med til at udforme den konkrete politik.

Og det kan andre partier sagtens tage ved lære af, viser en ny meningsmåling, som analyseinstituttet Megafon har foretaget for TV 2 og Politiken. Her svarer 26 procent af alle vælgere, at andre partier med fordel kan lade sig inspirere af Alternativet, mens det – ikke overraskende – særligt er på venstrefløjen, vælgerne mener, Alternativets tilgang kan bruges. Hos Enhedslisten gælder det 48 procent, hos SF 45 procent og hos Radikale Venstre 38 procent.

Alternativets leder, Uffe Elbæk, glæder sig over tallene.

- Det tegner et billede af, at en voksende gruppe af vælgerne mener, vi har fat i den lange ende. Det er et dejligt rygstød at gå til årsmøde med, for det er jo med til at give et håb om at endnu flere vælgere vil bakke os op, siger han til TV 2.

Venstre-vælgere siger nej tak

Blandt alle vælgere siger 36 procent nej tak til alternativ inspiration. Blot seks procent af Venstres vælgere mener, at regeringspartiet kan lære af Folketingets yngste parti, mens 19 procent af de konservative vælgere siger ja tak til, at Konservative lader sig inspirere af de alternative måder at lave politik på.

Allerstørst er opbakningen hos Alternativets egne vælgere. Her mener 97 procent, at de andre partier i Folketinget burde tage ved lære af partiets måde at bedrive politik på.

Megafon har baseret undersøgelsen på både web- og telefoninterview med 1.258 vælgere.

Alternativet holder årsmøde i Odense lørdag. TV 2 dækker mødet både her og på TV 2 NEWS dagen igennem.