Politik

DF og SF kritiserer Støjberg: For blødt og for langsomt

Forhandlingerne om antiradikalisering hos udlændingeministeren er ikke endt med en aftale.

Der skal hårdere redskaber i brug. Og det går for langsomt.

Sådan lyder kritikken fra Dansk Folkeparti og SF efter dagens forhandlinger om antiradikalisering i Udlændinge-, Integrations- og Boligministeriet.

 - Vi bliver nødt til at have nogle mere hårde redskaber i brug, hvis vi skal gøre op med den radikalisering, der finder sted blandt unge. Vi bliver nødt til at have fat i forældrene for alvor. Det kan vi gøre med forældrepålæg, hvor det kommer til at koste på pengepungen, hvis ikke de spiller aktivt med, sagde Dansk Folkepartis formand Kristian Thulesen Dahl til TV 2 inden mødet.

DF: Mere af det samme

DF-lederen beskriver det, regeringen har lagt på bordet som ”mere af det samme”.

- Vi har årevis haft en strategi med dialog og vidensdeling, men vi bliver også nødt til at skride til noget handling, som i højere grad virker. Det er det, vi tager med til mødet – hvordan vi får fat i nogle værktøjer, hvor vi får fat i forældrene.

SFs udlændingeordfører Jacob Mark er skuffet over tidsplanen, hvor regeringen har lagt op til, at forhandlingerne skal være en del af satspuljeforhandlingerne til efteråret. Her fordeler regeringen en pose penge til diverse socialt udsatte grupper i samfundet – penge, som findes ved at regulere overførselsindkomster mindre end løn- og prisudviklingen i samfundet.

- Det er helt uacceptabelt, at ministeren vil vente helt til efteråret. Vi skylder disse kvinder at give dem en håndsrækning hurtigst muligt. Små penge kan gøre en afgørende forskel, siger han i en skriftlig kommentar.

SF: Opstramningerne gik hurtigere

Det er ifølge ham påfaldende, at forhandlingerne er præget af et helt andet tempo, når de handler om at stramme op.

- Da Inger Støjberg skulle laves flygtningestramninger, så kunne det ikke gå hurtigt nok. Der blev lavet korte tidsfrister for høringsvar og lovgivningsprocessen var meget forhastet. Men når det handler om at hjælpe kvinder i nød, så vil hun trække det i langdrag. Det holder ikke, siger han.

Ministeren selv er ikke enig i kritikken. Partierne har drøftet alle de initiativer, der er i dag.

- Jeg tror, der er en meget samlet opfattelse af, at det er helt afgørende, at vi som samfund er meget klare på værdier, vi har omkring ligestilling – hele det fundament, vi har bygget landet på. Det er nogle af de initativer, der kan understøtte det, vi har diskuteret i dag, siger Inger Støjberg til TV 2.

Dagens møde endte ikke med en konkret aftale.