Politik

DF og LA til Løkke: Vi kalder det ikke lette løsninger

Vi siger ikke, at der er lette løsninger i omløb, lyder det fra partierne som modsvar til statsministeren.

Selvfølgelig er det komplekst at skabe vækst i Danmark, og det bliver ikke bare løst ved at sænke topskatten eller stoppe for asyltilstrømningen.

Sådan lyder det både fra Liberal Alliance og Dansk Folkeparti, som undrer sig over, hvem statsminister Lars Løkke Rasmussen (V) henvender sig til, når han i Jyllands-Posten siger, at nogle siger, at de to ting ville være lette løsninger på Danmarks økonomiske problemer.

- De mennesker har jeg ikke mødt. Måske er det nogle i Løkkes eget bagland, der kommer med de meldinger, siger finansordfører Ole Birk Olesen (LA).

- Vi mener, at der skal gøres en række ting. Vi har fremlagt en 2025-plan, som rummer omprioriteringer for 130-140 milliarder kroner. Topskatten udgør kun syv en halv milliard af det. Så vi mener tydeligvis, der skal meget mere til end at sænke topskatten. Så det kan ikke være os, han taler til.

DF: Der er ingen lette løsninger

Heller ikke hos DF vil man påstå, at løsningerne ligger lige for.

- Vi anerkender, at der ikke er nogle lette løsninger. Men flygtningestrømmen er meget tung økonomisk. Derfor er vi nødt til at håndtere den udfordring, og vi er nødt til at håndtere, hvorvidt den her gruppe mennesker bare skal ud i kommunerne, siger finansordfører René Christensen.

Statsministeren indleder onsdag et todages topmøde på Marienborg om fremtidsudsigterne for dansk økonomi, som ifølge Lars Løkke Rasmussen er stærkt udfordret af for lav vækst og ringe produktivitet.