Politik

SF: Vi har brug for flere mænd på barsel

SF's Pia Olsen Dyhr og ligestilingsminister Ellen Trane Nørby var ikke enige om, hvorvidt alle virksomheder er lige gode til at sende mænd på barsel.

http://play.tv2.dk/programmer/magasiner/serier/udenfor-borgen/

- Jeg tror ikke, alting bliver bedre af, at vi regulerer os ud af det.

Ligestillingsminister Ellen Trane Nørby havde inviteret SF’s formand Pia Olsen Dyhr på tur i magasinet Udenfor Borgen, for at vise at der ikke at behov for at lovgive om øremærket barsel til mænd.

Turen gik bl.a. til TDC – en virksomhed, som har gjort en ekstra - men ikke tvunget - indsats for at gøre det mere attraktivt for mænd at tage barsel.

- Jeg tror godt, man kan få det til at virke på en anden måde end det at lave øremærket barsel til mænd - for dermed fratager man også familiernes ansvar for at få det til at fungere,” mente Ellen Trane Nørby.

Jeg tror godt, man kan få det til at virke på en anden måde end det at lave øremærket barsel til mænd

Ellen Trane Nørby, Ligestillingsminister, Venstre

- Det er jo supergodt med TDC – jeg elsker det. Fedt nok. Jeg er bare ikke sikker på at de små håndværkervirksomheder står i helt samme situation, mente Olsen Dyhr.

SFs formand mener, det er et samfundsproblem, at der er så få mænd der kommer på barsel.

-Og det er nok en grundlæggende forskel – at du overlader det til den enkelte virksomhed at finde ud af det – jeg mener, at vi som samfund har brug for at flere mænd går på barsel.

De to politikere besøgte også Dansk Sygeplejeråd, hvor formand Grete Christensen, mente det var på tide at politikerne greb ind bl.a fordi at øremærket barsel skal sikre ligeløn.

- Hvis vi virkelig vil udnytte det potentiale, der er i kvinders arbejdskraft og i kvinders arbejde, så kunne vi forøge verdenskapitalen med 25 procent eller sådan noget. Og hvis vi vil det, bliver vi også nødt til i fællesskab at træffe valg, som betyder, at vi får en mere ligelig fordeling af tingene, mente Grete Christensen.