Politik

Nyt dansk højreparti på vej: Dansk Folkeparti er alt for blødsødent

Pernille Vermund står i spidsen for højrepartiet Nye Borgerlige, der mener, at Dansk Folkepartis indvandrerpolitik er blevet alt for blødsøden.

Et nyt dansk højreparti er på vej. Noget, der meget vel kan ses som en del af en europæisk bølge.

I spidsen for partiet står Pernille Vermund. Mandag var hun ude og samle underskrifter, så Nye Borgerlige kan stille op ved næste valg.

Hun synes, vi skal have bevæbnede grænseposter og sende alle asylansøgere tilbage til deres hjemlande.

På syv måneder har Pernille Vermund ifølge hende selv fået 9000 sikre vælgererklæringer, og selvom det kun er godt halvejs til at blive opstillingsberettiget, er det flere end Alternativet havde på tilsvarende tidspunkt i dét partis historie.

Dansk Folkeparti er for blødsødent

Det er flygtninge- og indvandrerpolitikken, der udover løfter om skattelettelser på omkring 70 mia., er partiets absolutte mærkesager. Dansk Folkeparti er simpelthen blevet for blødsødent, lyder det:

- Vi vil udtræde af flygtningekonventionen, og så vil vi stoppe for al asylbehandling i Danmark. Hjemsende de immigranter der er her på midlertidigt ophold.

Også selvom det indebærer at sende folk tilbage til evt tortur?

- Også selvom det indebærer, at vi sender folk tilbage til krigshærgede lande. De her lande er jo ikke affolkede på nogen måde, siger Pernille Vermund til TV 2.

Klar jer selv eller rejs hjem

Ifølge hende skal alle der bor i Danmark uden at være statsborgere, forsørge sig selv. Dem der ikke kan det, skal også udvises til deres hjemland.

Giver vi ikke køb på en medmenneskelighed, hvis vi bare sender folk tilbage til lande, hvor de kan blive udsat for tortur?

- Hvis man gerne vil være medmenneskelig så kan man engagere sig i frivillige foreninger og donere penge til alle mulige formål. Det skal folk være hjertens velkommen til, siger Pernille Vermund.

Eksperter tvivler på fremtid i Folketinget

Nye Borgerlige er bare et parti i et i en række af nye nationalkonservative partier. En meningsmåling viser, at 13 pct. af danskerne ønsker et parti til højre for Dansk Folkeparti, og derfor tror eksperterne på, at de har en reel chance for at blive opstillingsberettigede, men tvivler på, at de bliver valgt ind i Folketinget:

- Problemet er bare, at man pludselig kan blive uvenner med dem, der sympatiserer med partiets flygtninge- og indvandrerholdninger. Der kan man jo træde dem over tæerne med skolepolitik, dagsinstitutionspolitik, ældrepolitik eller skattepolitik - og så begynder man at mangle den opbakning, man ellers vil kunne få alene på sine mærkesager, siger Roger Buch, der er valgforsker på Danmarks Medie- og Journalisthøjskole.

Pernille Vermund giver ikke meget for eksperternes vurdering.

Eksperterne mener at I er et nicheparti, og at I derfor ikke har de store chancer. Hvad siger du til det?

- Det vil jeg lade danskerne vurdere. Der er mange eksperter der har taget fejl, siger hun til TV 2.

Nye Borgerlige mangler nu 11.000 vælgererklæringer for at blive opstillingsberettiget til Folketinget.