Politik

Socialdemokrat: - Sagen er ude af proportioner

- Det er godt, at der er højt til loftet i den politiske debat, siger Nick Hækkerup.

Der er tavst hos Socialdemokraterne i sagen om Jeppe Kofods (S) "neger"-tweet, der har skabt voldsom stor debat siden i torsdags.

Jeppe Kofoed (S) er kommet i modvind efter at have oversat ordet neger til 'nigger' i et tweet. Det skete, da Søren Espersen (DF) omtalte Brack Obama som "den første negerpræsident i USA". 

Socialdemokraten har selv sent fredag aften via et opslag på Facebook beklaget sagen og erkender, at han gik over stregen.

- Jeg valgte det mest sårende af ordene, og dermed tillagde jeg også Søren at mene den hårdeste betydning af ordet. Det er jeg både ærgerlig og ked over, skriver Jeppe Kofod (S).

Der er højt til loftet

Men andre socialdemokrater afviser at vurdere, om deres kollega gik over stregen. En af dem er Socialdemokraternes udenrigsordfører Nick Hækkerup.

- Der røg en finke af panden. Det er godt, at der er højt til loftet i den politiske debat, nøjes han med at sige.

Sagen om Kofods neger-tweet er blevet en tabersag for Socialdemokraterne og kan meget vel ende på formand Mette Frederiksens (S) bord, mener TV 2's politiske analytiker Peter Lautrup-Larsen.

- Jeg synes, sagen er ude af proportioner, mener den socialdemokratiske udenrigsordfører, der ikke overfor TV 2 vil svare hverken ja eller nej til, om Kofods tweet var over stregen.

- Det er ikke sort/hvidt.

Men det er jo det, Jeppe Kofod skriver, og det jeg gerne vil høre dig om?

- Men så må du spørge Jeppe om det, svarer han.

Espersen forlanger undskyldning

Søren Espersen (DF) er imidlertid ikke blevet tilfreds efter Jeppe Kofods facebook-opslag.

Han forlanger en undskyldning, hvor Kofod (S) trækker sit tweet tilbage og skriver et nyt tweet, hvor han utvetydigt forklarer, at neger ikke kan oversættes til nigger.

- Han vil ikke tage sit tweet tilbage. Han har tweetet til ikke alene det meste af USA's kongres, men også hele Europa-Parlamentet på engelsk, siger Søren Espersen (DF).

- Det er, som Akkari og de andre imamer gjorde, da de rejste rundt i verden og svinede Danmark til under Muhammed-krisen. Kofod sviner også Danmark til nu.