Politik

Espersen giver intet for Kofods forklaring: - Som Akkari og de andre imamer

"Negersagen" er ikke lukket for DF's Søren Espersen, selv om Jeppe Kofod på Facebook har beklaget sagen.

Dansk Folkepartis udenrigsordfører, Søren Espersen, har fortsat intet til overs for europaparlamentariker Jeppe Kofod (S), som ellers via et opslag på Facebook sent fredag aften har beklaget den såkaldte "negersag".

Socialdemokraten skriver blandt andet, at han gik over stregen ved at oversætte Espersens brug af ordet "neger" til "nigger". Det skete tidligere på ugen på Twitter.

Espersen forlanger en undskyldning, hvor Kofod trækker sit tweet tilbage og skriver et nyt tweet, hvor han utvetydigt forklarer, at neger ikke kan oversættes til nigger.

- Han vil ikke tage sit tweet tilbage. Han har tweetet til ikke alene det meste af USA's kongres, men også hele Europa-Parlamentet på engelsk.

- Det er, som Akkari og de andre imamer gjorde, da de rejste rundt i verden og svinede Danmark til under Muhammed-krisen. Kofod sviner også Danmark til nu.

- Hvis ikke han vil trække sit tweet tilbage og utvetydigt forklare, at neger ikke kan oversættes til nigger, så kan jeg ikke se, at der er sket noget som helst. Det er ren "fætter-forklar-mig-røv," siger Espersen.

I det meget omdiskuterede Kofod-tweet, som er skrevet på engelsk, står der, at Espersen omtaler Barack Obama som USA's første "nigger president". 

Espersen er formand for Det Udenrigspolitiske Nævn, og fredag meldte han afbud til en tur, nævnet har planlagt til USA til efteråret, fordi han mener, at sagen vil "komme til at overskygge det hele". Hele sagen bunder i, at Espersen i et interview med TV2 sagde, at det var i orden at bruge betegnelsen "neger". 

- Tag sådan en som Obama - hvad er han? Vi ved godt, hvad det drejer sig om. Man taler jo om den første neger i USA's præsidentembede, sagde Espersen. 

Det fik Jeppe Kofod til tasterne på Twitter. 

- DF Chair of Danish Parliament Foreign Policy Committee calls @BarackObama first nigger President. Scandal!, skrev Kofod. 

Kofods Facebook-forklaring får ikke Espersen til at ændre sin beslutning. Han dropper sin planlagte tur til USA med Det Udenrigspolitiske Nævn. 

- Kofod siger, at jeg gik over stregen. Hvad for en streg? Der er ikke noget i dansk sprogbrug, der er ulovliggjort i forhold til ordet "neger". Kofod forsøger at skade Danmark og lave shitstorm mod Dansk Folkeparti. 

- Det er en væmmelig handling, men han kan slet ikke forstå det. Jeg har hørt Jeppe tale engelsk før, og det er han sådan set dygtig nok til, siger Espersen