Politik

Hella Joof efter 'neger'-sagen: Jeppe Kofod burde gå en lang tur

Hella Joof er ikke sur over Søren Espersens 'neger'-udtalelser.

Som barn oplevede Hella Joof, at folk råbte ’negerbolle’ efter hende. Alligevel er hun ikke sur på Søren Espersen, efter han til TV 2 sagde følgende:

- Jeg vil bruge det ord igen og igen ved andre lejligheder. Tag sådan en som Obama – hvad er han? Vi ved godt, hvad det drejer sig om. Man taler jo om den første neger i USA’s præsidentembede, sagde Espersen.

Det fik Jeppe Kofod til at skrive på Twitter:

Joof: Kofod er utilstedelig

Instruktøren er derimod forstemt over socialdemokratens tweet.

- Jeg tror, Søren Espersen har sagt neger hele sit liv, for det gør mange fra den generation, fortæller instruktøren og fortsætter:

- Jeg synes, Jeppe Kofod skulle gå sig en lang tur og så komme tilbage og sige undskyld.

Hella Joof mener, at Jeppe Kofod risikerer at hænge hele Danmark ud med et enkelt tweet:

- Han risikerer, at internationale medier hænger Danmark ud. Det tangerer til landsskadelig virksomhed, og det har vi altså ikke brug for lige nu. Man vasker sit skidne linned derhjemme, forklarer Hella Joof.

- Måske burde jeg tage mig en god snak med Jeppe Kofod, siger hun med et smil. 

'Espersen er ikke racist'

Hella Joof er blevet kaldt lidt af hvert gennem sin opvækst - også 'nigger' og 'neger'. Når folk kaldte hende de ord, blev hun vred og ked af det. Sådan er det ikke længere:

- Ordet 'neger' er for mange behæftet med smerte. Folk råbte det efter mig, da jeg var yngre, og den gang rørte det mig dybt. Nu er jeg jo blevet ældre og har fået mere hård hud. Men jeg synes ikke, der er nogen grund til at bruge ordet, med mindre man vil lave ballade. Og så må man jo også også tage konsekvenserne, fortæller hun.

Hella Joof har flere gange mødt Søren Espersen. Og næste gang de mødes, vil hun tage en kammeratlig samtale med ham:

- Næste gang jeg møder Søren Espersen, så tager jeg lige en snak med ham. Han er naturligvis ikke racist. Jeg tror, at hvis jeg havde lagt hånden blidt på hans arm og sagt: 'Søren, der er mennesker, som bliver kede af det, hvis du bruger det ord', så tror jeg ikke, han ville have sagt det, forklarer Hella Joof.