Politik

Støjberg spår gode chancer for kinesisk familie fra Fanø

Bonus tæller med som løn, siger Støjberg, som tror, at kineser fra Fanø kan få fornyet sin arbejdstilladelse.

En kinesisk mand med fast job og løn kæmper lige nu for at få permanent opholds- og arbejdstilladelse i Danmark.

Wang Zhao har de sidste to år haft en indkomst på mere end myndighedernes minimumskrav på 375.000 kroner om året.

I denne periode har han drevet en sushirestaurant på Fanø, og fra 2014 havde han altså en årlig indkomst, der lever op til lovens krav.

Da restauranten åbnede, fik Wang en del af sin årsindkomst som bonus. I årene inden da har han ikke levet op til myndighedernes krav, men det har altså ændret sig nu.

Alligevel har Wang Zhao altså stadig ikke kunne få en arbejdstilladelse. Han og hans kone har boet i Danmark i ni år.

Ifølge udlændinge- og integrationsminister Inger Støjberg (V), så er det helt i orden, at Wang Zhao har fået udbetalt bonusser. Så han lever op til lovens krav, mener ministeren.

- Jeg har bedt mine folk tage kontakt til Wangs advokat. Ud fra den mediedækning, der har været i dag, så kan jeg forstå, at han i hvert fald tjener over 375.000 kroner nu, og så er det bare om i en ruf at få sendt en ny ansøgning ind, siger Inger Støjberg til TV 2.

Sagen om det kinesiske par har allerede fået adskillige danskere op af stolen, og i skrivende stund har knap 4500 danskere vist deres støtte i en underskriftsindsamling for, at Wang Zhao og hans familie får lov til at blive i Danmark.

Det er Frej Kofoed Petersen, som er formand for KU på Fanø, der har startet underskriftindsamlingen:

- Det er fint, at man skal tjene 375.000 kr. om året, så man kan forsørge sig selv. Men vi bor på Fanø, hvor vi lever af turister. Man tjener rigtig mange penge om sommeren, og så står det stille om vinteren. Det rammer sådan en som Wang, som har bosat sig på Fanø. Det synes jeg er forkert, siger han til TV 2.

Præcisering:

I TV 2s dækning af den kinesiske familie på Fanø har der fremgået nogle upræcisheder (se herunder) – de er rettet til.

I 2012 og 2013 levede familien Wang ikke op til myndighedernes krav om at tjene minimum 375.000 kroner om året.Men siden begyndelsen af 2014 har familien haft en indtægt over beløbsgrænsen og har dermed klaret sig selv.

Der er ikke tale om en udvisning. Wang har stadig opholdstilladelse, men hans arbejdstilladelse er inddraget. Så han må gerne blive her indtil videre – men han må ikke arbejde.

Det er ikke Udlændingestyrelsen, men SIRI (Styrelsen for International Rekruttering og integration), der har truffet beslutningen.