Politik

Gyldent håndtryk: DF-rådgiver blev betalt dobbelt af EU

En freelancerådgiver for DF har i mindst 11 måneder fået udbetalt dobbelt løn fra EU's pengekasse, skriver Ekstra Bladet.

Da den argentinsk-fødte Juan Manuel Ghersinich stoppede som rådgiver for Morten Messerschmidts EU-fonde, Meld og Feld, i midten af januar, kunne han tage 1,3 millioner kroner med sig i eftervederlag.

Det svarer til 11 måneders betaling, skriver Ekstra Bladet.

Men allerede i februar samme år begyndte Juan Manuel Ghersinich i et nyt rådgiverjob hos Europa-Parlamentets ECR-gruppe. Det er den gruppe, som Dansk Folkepartis parlamentarikere er medlem af.

Disse oplysninger fremgår af rådgiverens kontrakt- og opsigelsesforhold samt ECR-gruppens medarbejderoversigt, som Ekstra Bladet har haft adgang til.

Rådgiver DF i begge stillinger

Det betyder, at Juan Manuel Ghersinich har fået udbetalt dobbeltløn fra EU's pengekasse i mindst 11 måneder for at arbejde i stillinger, hvor han rådgiver DF-medlemmer i EU-Parlamentet, og det finder tidligere EU-parlamentariker for DF, Rikke Karlsson, problematisk.

- Hvis det hænger sådan sammen, at han har fået et gyldent håndtryk på 11 måneders løn fra Meld og Feld - og så er gået lige over i et andet job, hvor EU betaler hans løn, så er det problematisk, fastslår Rikke Karlsson til Ekstra Bladet. 

Hun uddyber over for avisen:

- Så synes jeg, at der er endnu mere behov for, at vi får undersøgt det her til bunds. Så vi kan finde ud af, hvad der er op og ned i sagen, siger hun.

Rikke Karlsson forlod selv partiet, da hun ikke kunne få indsigt i Messerschmidts to fonde. Juan Manuel Ghersinich har ikke ønsket at kommentere oplysningerne over for Ekstra Bladet.