Danmark bekæmper omskæring med 65 millioner kroner

Udenrigsminister Kristian Jensen giver penge til fond, der kæmper mod omskæring, abort og børneægteskaber.

65 millioner kroner giver Danmark i skikkelse af udenrigsminister Kristian Jensen (V) til civilsamfundsfonden AmplifyChange.

Det sker i forbindelse med Women Deliver, der er en international konference om kvinders rettigheder, sundhed og vilkår, og som i denne uge finder sted i København.

Fonden støtter civilsamfund i udviklingslandene, der kæmper mod omskæring, abort og børneægteskaber. Pengene er en del af den danske ulandsbistand.

- AmplifyChange har været en organisation, der har været dygtige til at nå ud og skabe den kulturelle forandring, der skal til for at stoppe barnebrude, for at stoppe omskæring af piger og for at skabe bedre sundhedsvilkår til kvinder, siger Kristian Jensen.

Fonden blev lanceret i september 2014 af kronprinsesse Mary under FN's Generalforsamling.

Flere lande bidrager til fonden

Danmark er medinitiativtager til fonden sammen med Holland og to private amerikanske fonde. Siden er blandt andet Norge og Storbritannien kommet til som bidragydere.

- Hele konferencens tema er at få folk til at handle og få både politikere, NGO'ere og organisationer til at sætte handling bag ordene, så vil kan gøre konkrete målsætninger til konkrete beslutninger.

- Derfor er det vigtigt, at vi som værtsland også går forrest og viser, at vi er klar til at levere penge til projekter, som handler om kvinders sundhed, siger Kristian Jensen.

AmplifyChange har siden sin opstart ifølge Udenrigsministeriet godkendt 182 projekter i 151 lande.

Med det nye bidrag på 65 millioner kroner har Danmark bidraget med i alt 232,2 millioner kroner. Det gør Danmark til den største bidragyder efterfulgt af Storbritannien.

Konferencen begyndte mandag og slutter torsdag.