Politik

Thornings tidligere spindoktor langer ud efter Mette Frederiksen

For mindre end et år siden var han centralt placeret i den socialdemokratiske top. Nu kritiserer Noa Redington partiets nye politiske linje.

Socialdemokraterne kæmper med Mette Frederiksen i spidsen desværre for en reformpause, når det er det stik modsatte Danmark har brug for.

Sådan lyder kritikken i et debatindlæg i søndagsudgaven af avisen Politiken. Og afsenderen er ikke hvem som helst. Indlægget er nemlig forfattet af Noa Redington, der indtil valget for knap et år siden var statsminister Helle Thorning-Schmidts spindoktor og en central person i udviklingen af den politiske linje hos Socialdemokraterne.

- Socialdemokratiet har desværre indledt en offensiv for status quo. Formanden har dekreteret en form for reformpause. Underforstået, at reformer per definition er dårlige. Ikke meget grøn omstilling og videnssamfund her, skriver Noa Redington.

Forkert af afskaffe udskældt ordning

Den tidligere spindoktors pointe er, at arbejdsløsheden i Danmark er bemærkelsesværdigt lav, og at det medfører, at der blandt politikerne på Christiansborg ikke er vilje til at gennemføre reformer, der kan få gang i den danske vækst, som siden finanskrisen har befundet sig på et meget lavt niveau.

- Er den lave arbejdsløhed kviksand under dansk velstand og velfærd, fordi den letter det politiske pres på at skabe vækst. Mit svar er desværre ja, skriver Noa Redington.

Tidligere på året gik Socialdemorkraterne, Dansk Folkeparti og SF sammen om at få afskaffet den såkaldte greencardordning, som havde til formål at tiltrække veluddannede udlændinge til Danmark, men som ifølge de tre partier viste sig at være en fiasko. En helt forkert beslutning, mener Noa Redington:  

- Hallo! Bruttoledigheden er 4,2 procent, og virksomhederne har reelle problemer med at få de rette medarbejdere. At gøre det endnu vanskeligere for kompetent arbejdskraft at komme til Danmark er næppe den vækstbooster, vi har brug for, skriver han. 

Noa Redington stoppede som spindoktor for Helle Thorning-Schmidt umiddelbart efter valgnederlaget 18. juni 2015. Han skriver nu fast for Politiken.