Politik

Elbæk svarer igen på kritik og sår tvivl om S-støtte

Alternativets Uffe Elbæk nægter at svare på, hvorvidt partiet støtter Mette Frederiksen som statsminister. Niels Ahlmann Olesen / Scanpix Denmark

Alternativets Uffe Elbæk afviser at svare på, om han støtter S-formand Mette Frederiksen som statsministerbud.

Alternativets politiske leder vil ikke finde sig i, at partiet bliver kaldt fornærmende ting af Socialdemokraterne.

Efter at den socialdemokratiske gruppeformand, Henrik Sass Larsen, har beskrevet Alternativet som "et blufnummer", svarer Uffe Elbæk igen.

- Den tid er forbi, hvor man kan komme og slå en samarbejdspartner oven i hovedet. Det kan man bare ikke længere. Vi accepterer det i hvert fald ikke, siger Uffe Elbæk, der står i spidsen for Christiansborgs nyeste parti, til Jyllands-Posten.

Henrik Sass Larsens kritik gik på, at Alternativet svælger for meget i gruppearbejde og uendelige diskussioner uden konklusioner.

Kommer an på samarbejdet

Holdningen bakkede Socialdemokraternes formand, Mette Frederiksen, op om, da hun efterfølgende forholdt sig kritisk til Alternativets holdning til solceller for milliarder af støttekroner.

I interviewet med Jyllands-Posten søndag afviser Uffe Elbæk da også flere gange at svare på, om han støtter S-formand Mette Frederiksen som oppositionens bud på en ny statsminister.

- Det afhænger jo helt af, hvad vi eventuelt kan blive enige med Mette Frederiksen om som forudsætningerne for et fremtidigt samarbejde, siger Elbæk.

Han vil gerne væk fra, at kun to partier kan stille med en statsminister, men understreger dog, at "vi kan ikke forestille os på nogen måde at pege på et af de borgerlige partier".