Politik

Støjberg: Pivhamrende kriminelle typer som Levakovic er ikke velkomne her

Der er en opstramning på vej fra regeringen, fastslår udlændinge- og integrationsministeren.

- Jeg ønsker, at man skal udvises, hvis man er pivhamrende kriminel.

Sådan lyder reaktionen fra udlændinge- og integrationsminister Inger Støjberg (V), efter at Højesteret torsdag afgjorde, at sigøjnerbossen Gimi Levakovic ikke skal udvises af Danmark.

- Det er ikke nogen hemmelighed, at det lige præcis er denne sag, der gør, at jeg senere på året fremlægger et lovforslag, der skal stramme udvisningsreglerne, lød det fra ministeren, der afviste at svare på om hun personligt føler sin retsfølelse krænket som følge af dommen.

- Nu har Højesteret afsagt deres dom. Jeg respekterer den dom, der er blevet afsagt, men jeg tror ikke, der er nogen, der kan være i tvivl om hvad jeg ønsker, sagde hun.

Genindfører gammel stramning

Lovforslaget, som regeringen vil fremsætte i Folketinget efter sommerferien, kommer til at genindføre reglen om, at kriminelle udlændinge skal udvises, medmindre det med sikkerhed vil være i strid med Danmarks internationale forpligtelser.

En opstramning, som i sin tid blev indført af den tidligere VK-regering i 2011, men fjernet igen af SRSF-regeringen i 2012.

Opstramningen vil ifølge Inger Støjberg betyde, at Gimi Levakovic, hvis han begår kriminalitet igen, vil blive ramt af de nye regler.

- Nu skal jeg ikke stå her og gætte på hvordan han vil opføre sig i fremtiden, men det har da sin formodning for sig, at han godt kunne blive omfattet af det. Og vi skal altså ikke lægge hus til pivhamrende kriminelle typer som ham, sagde Inger Støjberg.

Men om opstramningen så også ville have betydet, at Gimi Levakovic ville være blevet udvist, ville ministeren ikke spå om. Men det er hendes intention.

- Det kan vi ikke vide. Det er kun Højesteret, der vil kunne afgøre det.