Politik

Partier raser over Levakovic-dom: Vi er til grin

Der er ikke begejsting over Levakovic-dommen hos hverken regeringens støttepartier eller Socialdemokraterne.

Knap havde dommeren i Højesteret oplæst rettens afgørelse i sagen om den kriminelle kroatiske statsborger og sigøjnerboss Gimi Lekvavic, før den konservative partiformand var klar med en reaktion på Twitter.

- Vi er til grin, hvis vi skal huse typer som Levakovic, skriver Søren Pape Poulsen, som nu kalder justitsminister Søren Pind (V) i samråd om sagen.

DF kræver strammere regler

Hos Dansk Folkeparti kræver retsordfører Peter Kofod Poulsen nu stramninger af reglerne for udvisning, så man fremover får nemmere ved at udvise ikke-statsborgere, hvis de begår kriminalitet.

- Nej! Levakovic udvises ikke. Skuffende. Øv! Udvisningsreglerne bør strammes, skriver han på Twitter.

Han uddyber over for TV 2:

- Vi har et beslutningsforslag på vej i salen, der skal stramme op på det her. Det er helt uacceptabelt om at folk der begår så grove former for kriminalitet uden at der falder en hård konsekvens, siger Peter Kofod Poulsen.

Også Socialdemokraterne kræver stramninger.

- V-regeringen må senest i efteråret fremsætte forslag til at stramme grebet om dybt kriminelle udlændinge. De der kan udvises skal udvises, skriver partiets retsordfører Trine Bramsen på Twitter.

Regeringen: Vi vil stramme

Tilbage i april offentliggjorde regeringen, at man netop har planer om stramninger. 

- Regeringen vil genindføre reglen om, at kriminelle udlændinge skal udvises, medmindre det med sikkerhed vil være i strid med Danmarks internationale forpligtelser. Med de nuværende regler kan en kriminel udlænding undgå en udvisning, hvis det blot vil være i strid med Danmarks internationale forpligtelser. Regeringen ønsker at ændre formuleringen til, at det med sikkerhed skal være i strid med Danmarks internationale forpligtelser, lød det i en pressemeddelelse fra Udlændinge-, Integrations- og Boligministeriet i april.

En sådan stramning blev indført af den daværende VK-regering i 2011, men fjernet af SR-regeringen i 2012. Forslaget vil blive fremsat efter sommerferien, fortæller Inger Støjberg til TV 2.