Politik

Løkke vil stramme udvisningsregler efter Levakovic-dom

Det har vakt opsigt, at Højesteret har afgjort, at den kriminelle Gimi Levakovic kan blive i Danmark.

Reglerne for, hvornår kriminelle bliver udvist af Danmark efter en dom, trænger til at blive gået efter i sømmene.

Det skriver statsminister Lars Løkke Rasmussen (V) på det sociale medie Twitter, efter at Højesteret har afgjort, at den kroatiske statsborger Gimi Levakovic ikke skal udvises.

- Domstolene er uafhængige. Deres afgørelser må respekteres. Jura er politikerskabt. Kommer til at se på strammere udvisningsregler, skriver Løkke.

De fem højesteretsdommere var enige om resultatet, fremgik det under domsafsigelsen, hvor Gimi Levakovic, der tidligere er dømt omkring 20 gange, ikke selv var til stede.

Resultatet skyldes blandt andet hensynet til den dømtes familie. Manden har to mindreårige børn her i landet. Derudover har han to voksne børn i Danmark.

Dansk Folkeparti fremlagde for nylig et forslag om at stramme udvisningsreglerne for kriminelle udlændinge. Regeringen stemte dog imod.

Til gengæld forsikrede udlændinge- og integrationsminister Inger Støjberg (V), at hun i det nye folketingsår efter sommerferien selv vil fremsætte et lignende forslag.

VK-regeringen strammede i 2011 udvisningsreglerne, så kriminelle udlændinge skulle udvises efter afsoning, medmindre det "med sikkerhed" var imod internationale konventioner.

De to ord, "med sikkerhed", fjernede SRSF-regeringen i 2012.