Politik

Messerschmidt-forklaring modsiges af Meld-forgænger

Jacek Wlosowicz afviser, at han selv har besluttet at give sig selv 1,3 millioner kroner i gyldent håndtryk.

En tidligere formand for den europæiske organisation Meld afviser Morten Messerschmidts forklaring på, hvorfor en ansat har fået et gyldent håndtryk på 1,3 millioner kroner.

Det skriver Ekstra Bladet.

EU-parlamentet kræver, at der betales 2,9 millioner kroner tilbage fra Meld og fonden Feld, der i dag begge er lukket. En del af det beløb dækker over et fratrædelsesbidrag på 1,3 millioner kroner til en af Melds ansatte.

Den ansatte arbejder i dag for den EU-skeptiske gruppe i EU-parlamentet, ECR, hvor Dansk Folkeparti er medlem.

Den ansatte var der i forvejen

Morten Messerschmidt, der var formand i Meld, har i den forbindelse forklaret, at en det ikke var ham, der stod for den nævnte fratrædelsesaftale.

Det var derimod hans forgænger som formand, polske Jacek Wlosowicz, der stod for aftalen ifølge Messerschmidt.

Det afviser polakken dog.

- (Den ansatte, red.) var allerede ansat, før jeg blev formand. Så jeg har ikke lavet nogen ansættelseskontrakt med ham. Og jeg har ikke godkendt nogen fratrædelsesaftale. Jeg ved intet om det, så du må tale med hr. Messerschmidt, siger han til Ekstra Bladet.

Ifølge Jacek Wlosowicz stoppede han som formand for Meld i sommeren 2014, efter at han røg ud af EU-Parlamentet.

- Formanden var nødt til at have sin daglige gang i Bruxelles. Jeg flyttede tilbage til Polen nogle uger efter valget, forklarer den polske politiker til Ekstra Bladet.

Morten Messerschmidt blev formelt formand for Meld i januar 2015 og hævder, at han ikke har skrevet under på nogle papirer på noget tidspunkt i 2013 og 2014.