Politik

OVERBLIK: Sådan vælger Danmark nyt kampfly

Om kort tid ventes regeringen at præsentere hvilken flytype - og hvor mange kampfly - Danmark skal købe. * Nyt Kampfly Program-kontoret under Forsvarsministeriet har afleveret sin evaluering af de tre kandidatfly - det fælleseuropæiske Eurofighter, og de to amerikanske fly F18 Super Hornet og F35 (Joint Strike Fighter). * På baggrund af anonyme kilder har Radio24Syv tidligere berettet, at rapporten peger på F35 som det bedste bud på alle fire udvalgte parametre, selvom flyet ikke er i drift endnu. * Næste skridt på vejen mod valg af kampfly er, at regeringen melder ud til partierne bag forsvar

Om kort tid ventes regeringen at præsentere hvilken flytype - og hvor mange kampfly - Danmark skal købe.

* Nyt Kampfly Program-kontoret under Forsvarsministeriet har afleveret sin evaluering af de tre kandidatfly - det fælleseuropæiske Eurofighter, og de to amerikanske fly F18 Super Hornet og F35 (Joint Strike Fighter).

* På baggrund af anonyme kilder har Radio24Syv tidligere berettet, at rapporten peger på F35 som det bedste bud på alle fire udvalgte parametre, selvom flyet ikke er i drift endnu.

* Næste skridt på vejen mod valg af kampfly er, at regeringen melder ud til partierne bag forsvarsforliget, hvilket fly regeringen peger på - og hvor mange fly der skal købes.

* Herefter er der lagt op til, at de øvrige partier (SF, R, K, S, DF, LA) får mulighed for at se rapporten, og forsvarsforligkredsen beslutter, hvad der skal være Danmarks kampfly i de næste i hvert fald 30 år.