Politik

S kræver lige konkurrencevilkår for taxi og Uber

Minister må sikre, at taxi og Uber konkurrerer på lige vilkår, kræver erhvervsordfører Morten Bødskov (S).

Konkurrencen mellem kørselstjenesten Uber og taxibranchen er ved at komme helt ud af kontrol. Derfor må transportminister Hans Christian Schmidt (V) indkalde partierne til at forhandle en ny taxilov, som sikrer mere konkurrence med flere udbydere på lige vilkår.

Det siger Socialdemokraternes erhvervsordfører, Morten Bødskov.

- Folketingets partier skal sætte sig til forhandlingsbordet om en ny taxilov. Vi er alle interesseret i at få lige konkurrencevilkår. Der er behov for, at regeringen hurtigst muligt indkalder til forhandlinger. Regeringen sidder på hænderne, siger Morten Bødskov.

Onsdag førstebehandler Folketinget et beslutningsforslag fra Dansk Folkeparti, SF og Enhedslisten. De kræver, at regeringen opretter en arbejdsgruppe med folk fra Trafik- og Byggestyrelsen, Skat og Rigspolitiet for at tjekke, om Uber overholder loven.

- Situationen er mange steder ved at komme helt ud af kontrol. Der er brug for at få ordnede forhold for fremtiden for taxibranchen, siger Morten Bødskov.

S-R-SF-regeringen forhandlede en ny taxilov i lyset af Uber, hvor chauffører bestilles via en app. Taxibranchen kritiserer, at Ubers chauffører ikke er uddannede, savner forsikring og ikke skal have et foto af chaufføren i bilen, så vilkårene dermed er ulige.

Omvendt afviser Uber kritikken med, at appen er led i den ny deleøkonomi.

Socialdemokraterne kræver konkurrence på lige vilkår i taxiloven, siger Morten Bødskov.

- Det skal være de samme vilkår. Hvis man vil have befordring og begår sig på et marked, så skal der være ordnede forhold af hensyn til chaufføren og de kunder, der sætter sig ind i bilen, uanset hvilken bil det er, siger Socialdemokraternes erhvervsordfører.