Politik

Henrik Sass: Alternativet er et bluffnummer

Socialdemokraternes gruppeformand kalder Alternativet for et håbløst parti.

Socialdemokraternes gruppeformand går hårdt til angreb på Alternativet. Partiet, der kan blive afgørende for S-formand Mette Frederiksens mulighed for at overtage regeringsmagten.

Alternativet svælger i for meget gruppearbejde og uendelige diskussioner uden konklusioner, lyder kritikken fra Henrik Sass Larsen (S) i Jyllands-Posten.

- Derfor er Alternativet et blufnummer, vil jeg mene. Det er et sted, folk er gået hen, fordi det føles rart lige for tiden, men hvis man virkelig tænker det igennem, er det jo håbløst, siger han.

Generelt skal rød blok indstille sig på, at en ny S-ledet regering vil samarbejde mere med de borgerlige partier end med sit parlamentariske grundlag.

- I de væsentlige og store økonomiske aftaler vil der være et bredt samarbejde. Vi vil ikke blokke os ned i rød blok, siger han til Jyllands-Posten.

Hvis støttepartierne er utilfredse med det, "så må de vælte os", fastslår Sass.

Siden valget er Alternativet gået frem i meningsmålingerne, og det tiltrækker mange vælgere fra S.

Op til folketingsvalget i juni havde Socialdemokraterne vanskeligt ved at håndtere Alternativet. Skulle de gå kritisk til dem? Eller skulle de omfavne det nye projekt? Partiet valgte det sidste.

- Jeg har også en indre hippie, som gerne vil gå i spraglet tøj, hygge mig og have kødfrie dage, lød det fra Helle Thorning-Schmidt.

Alternativets politiske ordfører, Rasmus Nordqvist, afviser over for Jyllands-Posten kritikken fra Sass:

- Jeg mener, at vi aldrig kan diskutere for meget. Selvfølgelig skal der træffes beslutninger, og det gør vi hver dag i folketingssalen.