Politik

Margrete Auken glad for afsløring af misbrug af EU-kroner: Vi er allesammen under mistanke

Det er okay at "krumme på dugen", men den garvede EU-parlamentariker er glad for, at Morten Messerschmidts (DF) misbrug af EU-kroner får konsekvenser.

Den garvede Europa-Parlamentariker Margrete Auken (SF) er glad for, at en ekstern revision har gransket Morten Messerschmidts (DF) to EU-fonde og afsløret rod i regnskaberne og et misbrug af 2,9 millioner EU-kroner.

- Vi er alle under mistanke, og sådan nogle sager her smitter jo af på os allesammen, siger Margrete Auken.

- Derfor er det rigtig tilfredsstillende, at det er blevet ordentligt undersøgt, og at der nu kommer et klart krav, mener hun.

Annoncer for flere millioner kroner

Mistanken om Messerschmidts misbrug af EU-midler kom frem i oktober, da hans kollega i parlamentet Rikke Karlsson forlod Dansk Folkeparti, fordi Messerschmidt afviste at lade hende se regnskaberne for de to fonde, Meld og Feld, som han er formand for.

Og her et halvt år efter kan man i den eksterne revision af EU-fondene lavet for Europaparlamentet se, at hendes bekymring var velbegrundet.

Op til EU-afstemningen om det danske retsforbehold anbefalede Dansk Folkeparti et nej i en annoncekampagne til mere end halvanden millioner kroner.

Men kampagnen blev betalt med EU-midler, selv om der klart står i reglerne, at pengene ikke må bruges på netop kampagner ved en national folkeafstemning.

Det er store "krummer på dugen" 

Messerschmidt afviser beskyldningerne som ren chikane fra Europarlamentets ledelse, der mandag på et møde forventes at forlange pengene tilbagebetalt.

Men Margrete Auken tager dem ganske alvorligt

- Selvfølgelig kan man krumme på dugen her og der, og det kan jo ikke nytte noget at lave en nulfejlskultur, siger hun.

- Men det her er i den store ende. Der er mange i det system, og de skal bruges rigtigt, mener Margrete Auken.