Politik

Måling: Mette Frederiksen er bedst til at sikre arbejdernes interesser

Hver tredje dansker peger på S-lederen, mens Kristian Thulesen Dahl overhaler statsministeren.

Socialdemokraterne har historisk været Danmarks arbejderparti – og sådan er der meget, der tyder på, at vælgerne stadig ser partiet. Det er i hvert fald partiformand Mette Frederiksen, der kan bryste sig af at være bedst til at sikre arbejderklassens interesser.

Det viser en meningsmåling, som MEGAFON har gennemført for TV 2 og Politiken, hvor respondenterne har rangeret fire partiledere.

Her peger 31 procent på den socialdemokratiske formand, Mette Frederiksen, som værende bedst til at sikre arbejderklassens interesser, mens 25 procent peger på Enhedslistens politiske ordfører, Johanne Schmidt-Nielsen.

I den borgerlige blok mener 14 procent, at Dansk Folkepartis Kristian Thulesen Dahl er bedst, mens Venstres formand, statsminister Lars Løkke Rasmussen, bliver nummer sjok med blot ni procent. Hver femte vælger svarer ’ved ikke’.

Kun hver tredje V-vælger peger på Løkke

Mens Socialdemokraterne altså kan glæde sig over at fastholde sin position som det førende arbejderparti, må Lars Løkke Rasmussen notere sig, at Venstre har formøblet den position.

For blot få år siden var det ellers netop det billede, Løkke forsøgte at tegne. Men når man ser på, hvad Venstre-vælgerne svarer i dagens måling, er det kun hver tredje, der peger på Løkke, mens 25 procent svarer, at S-formand Mette Frederiksen er bedst til at sikre arbejderklassens interesser. Når man til sammenligning kigger på S-vælgerne alene, svarer 69 procent, at hun er bedst til at sikre arbejdernes interesser.

Målingen er gennemført som en telefonundersøgelse i perioden 25.-27. april. 1.001 respondenter har deltaget.