Politik

Færøerne siger ja til borgerlige homovielser

Homoseksuelle på Færøerne får lov til at blive borgerligt gift, men ikke ret til at blive velsignet i kirken.

Det færøske Lagting har fredag vedtaget et forslag, der giver to af samme køn ret til at blive borgerligt gift.

19 stemte for forslaget og 14 stemte i mod. Ingen stemte blankt.

Forslaget træder dog først i kraft, når en paragraf er ændret, så kirken ikke er forpligtet til at velsigne homoseksuelle par i kirken. Det forklarer Rannva Solheim, der er jurist og sekretær for Socialudvalget.

Spørgsmålet, om homoseksuelle må blive gift, har længe været debatteret på Færøerne og været vendt flere gange. Under behandlingen af forslaget blev der også stillet et forslag om at sende spørgsmålet til folkeafstemning, hvilket dog blev afvist.