Politik

Måling: Næsten dødt løb mellem rød og blå blok

Dansk Folkeparti og Venstre sikrer fremgang for blå blok, mens SF og Radikale Venstre går tilbage. Det viser en ny meningsmåling fra Megafon.

I dansk politik står blokkene for øjeblikket så tæt, at det ikke er til at sige, om den røde eller blå vil vinde regeringsmagten, hvis der var valg i morgen.

Det viser en ny meningsmåling foretaget af Megafon for TV 2 og Politiken.

Efter et flertal til rød blok i den seneste måling, har de blå partier i løbet af april hentet 2,1 procentpoint. Det giver dem samlet 50,5 procent af stemmerne, men med den statistiske usikkerhed er der i praksis tale om dødt løb.

Om målingen

Målingen er gennemført som en telefonundersøgelse i perioden 25.-27. april. 1.001 respondenter har medvirket i undersøgelsen.

Den statistiske usikkerhed i forhold til partierne er mellem 1,2 og 2,9 procentpoint. Usikkerheden er mindst ved små partier, og størst ved store. Usikkerheden i forhold til blokkene er 3,3.

Blå bloks fremgang skyldes primært, at Dansk Folkeparti og Venstre begge går to mandater frem.

Dansk Folkeparti er med 21 procent af stemmerne tilbage på valgresultat fra juni, hvor Kristian Thulesen Dahl og co. fik 37 mandater.

Venstre går frem fra 17,5 til 18,4 procent af stemmerne, men med 33 mandater er regeringspartiet stadig et under valgresultatet fra sidste år.

Radikale og SF mister mandater

I den røde blok mister både Radikale Venstre og SF to mandater hver i forhold til seneste måling.

Med 3,4 procent af stemmerne står Pia Olsen Dyhrs parti til det dårligste resultat, siden en måling i april 2013 viste en tilslutning på 2,8 procent af vælgerne.

Hos SF kalder gruppeformand Jonas Dahl det for ”træls” og ”ikke godt nok”, når meningsmålinger viser tilbagegang, men han hæfter sig ved, at en meningsmåling hos DR i sidste uge viste fremgang.

- Når vi er på de her decimaler, skal der ikke så meget til at give nogle udsving, men vi har da også ambitioner om at få bedre målinger i de kommende uger og måneder, men det handler om at snakke politik, og det er det, vi forsøger at bruge vores tid på, siger Jonas Dahl til TV 2.

Skal udnytte regeringen trækker i den forkerte retning

For små to uger siden var der landsmøde i SF, og her havde partiet mulighed for at profilere sine mærkesager i medierne. Ifølge denne måling er det ikke umiddelbart gået specielt godt, men sådan ser Jonas Dahl ikke på det.

- Jeg synes faktisk, vi i forbindelse med vores landsmøde lykkedes med at komme ud og snakke om en dagsorden, der er grøn og handler om lighed og frihed, og det er noget af det, der har været vigtigt for SF, siger Jonas Dahl og tilføjer om de fremtidige udfordringer:

- Vi har en borgerlig regering, der trækker i den forkerte retning, og det er noget af det, vi skal være bedre til at udnytte, siger han.