Politik

DF vil fjerne Haarder fra forhandlinger om imam-stramninger

De igangværende forhandlinger skal flyttes over i Statsministeriet, kræver DF.

Forhandlingerne om antiradikalisering er en ren "studiekreds", der ikke kommer nogen vegne, har kritikken lydt fra Dansk Folkeparti.

 Nu strammer partiet kritikken og kræver, at forhandlingerne tages ud af hænderne på kultur- og kirkeminister Bertel Haarder (V) og i stedet lægges hos statsminister Lars Løkke Rasmussen (V) selv.

- Statsminister Lars Løkke Rasmussen må selv sætte sig for bordenden nu og samle de partier, som er villige til at træffe beslutninger nu og her, så vi hurtigt og effektivt får gjort op med de radikaliserede muslimske miljøer, siger Kristian Thulesen Dahl, til DR

- Det er udtryk for, at det forhandlingsforløb, der har været under Bertel Haarder, ikke har været tilfredsstillende for Dansk Folkeparti, siger TV 2' News' Olav Christensen fra Chistiansborg. Han siger, at heller ikke Socialdemokraterne har fundet forløbet tilfredssstilende.

Socialdemokraterne har i samme toner kritiseret regeringen for ikke at få sat skub i forhandlingerne. Efter kritikken fra Folketingets to største partier valgte Bertel Haarder at droppe et nyt stormøde med samtlige partier og i stedet holde individuelle møder. 

Men det er ikke nok for Kristian Thulesen Dahl. Han vil have lovændringer inden sommerferien og foreslår et møde mellem Venstre-regeringen, DF og Socialdemokraterne. For hans skyld "må man gerne invitere De Konservative og Liberal Alliance med". 

Bertel Haarder siger til DR, at det er "helt udelukket", at der kan lovgives før sommerferien med henvisning til, at der skal være en "rimelig høring", så man undgår "sjuskelovgivning".

ifølge Olav Christensen er det ikke realistisk, at statsminister Lars Løkke Rasmussen fjerner forhandlingerne fra Bertel Haarder og flytter dem over i statsministeriet.

- Det store spørgsmål er, kan man nå noget inden sommerferien. Det man fra regeringen håber på, er man kan nå frem til et forslag, som kan sendes til høring inden sommerferien, siger Olav Christensen.