Politik

Politikere revser kønsopdelt svømning: - Det har intet med integration at gøre

Flere politikere langer ud efter kønsopdelt svømmeundervisning. Det er det stik modsatte af integration, mener de.

I Tingbjerg i København er flere hundrede piger med indvandrerbaggrund begyndt til svømning, efter en svømmeklub har introduceret kønsopdelt svømmeundervisning og afskærmet hallens vinduer.

Ifølge Hovedstadens Svømmeklub (HSK) er projektet en succes. Her har 246 nydanske piger i alderen 5-12 år lært at svømme siden projektets start. Rent praktisk betyder det, at svømmeundervisningen er kønsopdelt, og at svømmehallens vinduer er slørede, ligesom klubben har indkøbt såkaldte burkinier til de piger, der gerne vil uddannes til svømmetrænere, hvor kønsopdeling ikke kan forventes.

Det har intet med integration at gøre

Nu langer flere politikere dog ud efter projektet, som de kalder fejlslagent. En af kritikerne er socialdemokraten Lars Aslan Rasmussen.

- Det her har ikke noget med integration at gøre. Det er det modsatte, siger han og fortsætter:

- Der er masser af nydanske piger, der i årevis har gået almindeligt i svømmehallen. Det her det er, at give efter for nogen af de mest fundamentalistiske kræfter.

Han mener, at det er forældrene, der sidder med problemet.

- Hvis man ikke kan gå i svømmehallen, hvor der både er drenge og piger, så mener jeg sådan set, at det er forældrene der har et problem - og ikke det danske samfund. Jeg mener, at det er et helt forkert kvindesyn man får, hvis man ikke engang kan tåle at svømme - i badetøj - sammen, siger Lars Aslan Rasmussen, som nu vil spørge integrationsministeren om, om det her er i orden.

Frederiksen: Vi er frie individer

Lars Aslans socialdemokratiske kollega Mette Frederiksen støtter heller ikke op om svømmehallens integrationsprojekt. På Facebook skriver hun:

- Som mor og politiker - men mest som kvinde - er jeg så meget imod kønsopdelt svømning og tonede ruder i svømmehallen. Vi er frie individer. Og hverken børn, kvinder eller badning skal underlægges et forskruet syn på køn. Lad os skabe rigtig integration. På lige vilkår.

V: Et misforstået hensyn

Også Venstres Jakob Ellemann-Jensen mener, at svømmehallens integrationstanker er forkerte. 

- Det her er et af de misforståede hensyn, som vi har taget de sidste 40 år, som har fået hele integrationsindsatsen til at slå fejl. Jeg forstår godt tankegangen, men man gør de mennesker en bjørnetjeneste. 

- I Danmark kan man godt gå i svømmehallen uden risiko for at blive forulempet og være nervøs for at møde en dreng. For sådan gør vi i Danmark, og det bliver man nødt til at acceptere, når man lever i det danske samfund, siger han.