Blå partier kræver handling af regeringen: Der har været for meget snak, snak, snak

DF foreslår blandt andet, at man bør fratage kvinder kontanthjælpen, hvis de af religiøse årsager ikke vil arbejde med svinekød.

Der har været snak nok. Nu skal der handling til.

Sådan lyder opfordringen fra flere af regeringens støttepartier forud for et samråd med beskæftigelsesminister Jørn Neergaard Larsen (V) og integrationsminister Inger Støjberg (V) onsdag formiddag. Her skal de to ministre redegøre for, hvad regeringens holdning er til at imamer i TV 2s dokumentarserie ”Moskeerne bag sløret” opfordrer muslimske kvinder til ikke at tage et arbejde.

- Jeg synes, at der har været for meget snak. Og hver gang der har været udsendelser eller forsider på aviserne får vi en debat, og så sker der ikke mere. Nu håber jeg, at man handler på den seneste debat, vi har haft, siger Naser Khader, De Konservatives integrationsordfører.

På baggrund af TV 2s afsløringer indkaldte regeringen tidligere på måneden Folketingets partier til forhandlinger om tiltag mod ekstreme imamer. Forhandlinger, der ifølge Naser Khader næppe kommer til at munde ud i konkret handling før sommerferien.  

- Vi havde håbet på, at der kom nogle initiativer her inden sommerferien, men det ser ud til at der ikke gør. Og det synes jeg er for dårligt. Regeringen har lovet alt for meget, og nu trækker de i bremsen. Det er vigtigt at vi handler på de debatter, der har været de sidste par måneder. Og i øjeblikket er det bare snak, snak, snak, siger han.

Fratag kontanthjælp, hvis ikke man vil arbejde med svinekød

Også Dansk Folkepartis Marlene Harpsøe, der har indkaldt til samrådet, efterlyser på konkret handling som følge af TV 2s afsløringer.

- Jeg håber, at ministeren vil tage kontakt til kommunerne og få dem til at gennemtjekke alle de her kontanthjælpssager. Samtidig håber jeg, at ministeren vil skærpe lovgivningen, så vi kan være langt mere strenge og fratage kontanthjælpen fra personer, som bevidst siger, at de ikke vil arbejde med eksempelvis svinekød eller ikke vil arbejde med mænd med henvisning til deres religion.

Venstres integrationsordfører Marcus Knuth afviser kritikken og understreger, at blå blok med regeringen i spidsen allerede har vedtaget en række tiltag, der blandt andet skal få flere indvandrerkvinder til at tage et arbejde.

- Vi har netop gennemført 225-timers reglen, den nye lave integrationsydelse og kontanthjælpsloftet. Og derudover sidder vi lige nu i forhandlinger ledet af Bertel Haarder for at slå hårdest muligt ned på de her islamistiske parallelsamfund, hvor man opfordrer kvinder til ikke at tage et arbejde af religiøse årsager. Derudover har vi gennemført en meget omfattende integrationsindsats, hvor dem, der får ophold i Danmark kommer direkte ud på arbejdsmarkedet fra dag ét.

Hvad synes du om at fratage folk kontanthjælpen, hvis de for eksempel siger, at de ikke vil være på en arbejdsplads, fordi der er mænd eller svinekød?

- Det at man ikke vil tage et arbejde af religiøse årsager, for eksempel på grund af svinekød, synes jeg er helt ude i hampen. Men med det sagt, så kan man jo ikke tvinge en person ud i arbejde. Der er jo også danske kvinder, der vælger at gå hjemme i en periode. Men det, vi kan gøre, er at komme med de stærkest.