Politik

Utrygge kvinder melder sig til selvforsvar

Flere selvforsvarsklubber oplever en øget interesse fra unge kvinder, der føler sig utrygge i nattelivet. Det seneste års kontroversielle sager om seksuel chikane af kvinder og aktuelle historier om voldtægt får i stigende grad danske kvinder til at melde sig til kurser i selvforsvar. Også de ganske unge piger strømmer til, skriver Berlingske. En række af landets selvforsvarscentre melder således om en markant stigning i antallet af kvinder, der ønsker at lære selvforsvar for at kunne forsvare sig, hvis de skulle blive antastet eller seksuelt chikaneret. I Gentofte Selvforsvarsklub kalder form

Flere selvforsvarsklubber oplever en øget interesse fra unge kvinder, der føler sig utrygge i nattelivet.

Det seneste års kontroversielle sager om seksuel chikane af kvinder og aktuelle historier om voldtægt får i stigende grad danske kvinder til at melde sig til kurser i selvforsvar.

Også de ganske unge piger strømmer til, skriver Berlingske.

En række af landets selvforsvarscentre melder således om en markant stigning i antallet af kvinder, der ønsker at lære selvforsvar for at kunne forsvare sig, hvis de skulle blive antastet eller seksuelt chikaneret.

I Gentofte Selvforsvarsklub kalder formand Jens Agger stigningen for "voldsom":

- Mange har enten været udsat for noget eller er bekymret for at blive det. Især gymnasiepigerne føler sig utrygge og diskriminerede, siger han, mens flere andre selvforsvarsklubber, Berlingske har talt, melder om samme tendens.

Jesper Mazanti, som er formand for Dansk Jiu-Jitsu og Selvforsvarsforbund støtter op om centrenes vurderinger.

Også han hører fra flere af klubberne rundt omkring i Danmark, at de oplever en stigning.

- I nogle af de større byer, har de haft en tilgang af kvinder, siger han til Ritzau.

- Det, vi hører, er, at de føler sig lidt utrygge i nattelivet ved dem, der færdes i nattelivet. Derfor starter de for at få mere selvsikkerhed og en garanti for, at de slipper bedre for et eller andet, siger Jesper Mazanti.

Fra formand for Det Kriminalpræventive Råd, Henrik Dam, lyder det, at selvforsvar er fint, men at man ikke kender effekten af det.

- Hvis det giver kvinderne en følelse af tryghed, er det jo godt, hvis de vil gå til selvforsvar. Men der findes ingen studier af, om det hjælper eller ej, og jeg kan derfor ikke sige, om det er en falsk tryghed, de skaber sig, siger han til Berlingske.