Politik

S bringer regeringen i mindretal om udflytning af institut til Aarhus

Regeringen er nu i mindretal om forslag om at flytte Dansk Institut for Internationale Studier til Aarhus.

Regeringen bringes nu i mindretal om den planlagte udflytning af Dansk Institut for Internationale Studier (DIIS) fra København til Aarhus.

Socialdemokraterne har efter længere tids overvejelser netop besluttet at vende tommelfingeren nedad til forslaget, og da Liberal Alliance allerede har gjort det samme, kan regeringen ikke tælle til 90 mandater.

- Der har været massiv kritik af udflytningen i de høringssvar, der er givet. Vi har også selv forsøgt at få svar fra regeringen på noget af den kritik, som der er fremkommet. Og af de svar, regeringen har givet, fremgår klart, at placeringen af DIIS i København er det, der er mest fornuftigt, siger medlem af Udenrigsudvalget Mogens Jensen (S) ifølge DR Nyheder.

Forslag om delvis flytning

Regeringen lagde i sin argumentation for at flytte DIIS til Aarhus vægt på, at instituttet har et samarbejde med Aarhus Universitet.

Det vil Socialdemokraterne gerne imødekomme, og derfor har de også forsøgt at forhandle en aftale på plads med regeringen om at flytte en mindre del af DIIS til Aarhus for at styrke samarbejde med Aarhus Universitet. Men det har regeringen ikke ønsket, siger Mogens Jensen.

- Derfor fastholder vi placeringen af DIIS i København, siger han.