Politik

Panama-papirer om skattely bliver offentliggjort 9. maj

Om mindre end to uger bliver det muligt at se Panama-papirerne, der afslører adskillige med penge i skattely.

Er du nysgerrig efter at se, hvem der står i de omstridte Panama-papirer, så skal du ikke vente meget længere. Det internationale konsortium af undersøgende journalister, ICIJ, vil nemlig offentliggøre Panama-papirerne 9. maj klokken 20.00 dansk tid.

Det skriver ICIJ på deres hjemmeside.

Panama-lækket indeholder navnene på mere end 200.000 offshoreenheder, der er blevet konstrueret med hjælp fra advokatfirmaet Mossack Fonsecas hjælp.

Det internationale konsortium af undersøgende journalister vil ikke offentliggøre optegnelser af bankkonti, finansielle transaktioner, mails og andre korrespondancer, der indeholder oplysninger som pas og telefonnumre.

Informationerne, der offentliggøres, vil udelukkende være et udsnit af informationerne, som bliver udsendt i offentlighedens interesse, skriver konsortiummet på hjemmesiden.

I alt er 11,5 millioner dokumenter blevet lækket fra advokatfirmaet Mossack Fonseca, der er en af verdens største udbydere af skattely-løsninger. 109 medier fra 76 lande har i dag fingre i papirerne. I Danmark ligger Politiken og DR inde med papirerne.