Politik

Hjemmeværn til grænsen: Nu bakker politiformand op

Det er kun måneder siden, at politiet afviste tanken om at lade militæret løse politiopgaver. Men i dag har man skiftet mening.

Politiarbejde skal laves af politiet.

Sådan sagde formanden for Politiforbundet for bare et halvt år siden, og han har siden forholdt sig kritisk til at lade Forsvaret bevogte terrormål.

Men trods det bakker han op om regeringens beslutning om at lade Hjemmeværnet assistere politiet ved grænsen - uden brug af våben.

- Hvis de har en sådan plan, så bakker vi op om den, siger Claus Oxfeldt.

Politiformand giver efter

Det er nye toner siden efteråret 2015, hvor Claus Oxfeldt til Jyllands-Posten netop sagde, at "politiarbejde skal laves af politiet", og han mente, at det var "panik før lukketid".

Det mener han stadig, men i dag er situationen en ganske anden.

- Det mener jeg bestemt, og jeg ser det kun som en midlertidig løsning. Men vi kan desværre ikke løse alle opgaver lige nu, siger Claus Oxfeldt.

Dansk Folkeparti bakker også op om regeringens tanker.

- Politiet er presset af grænsekontrollen, og derfor får borgerne ikke den hjælp, de har behov for, siger DF's gruppeformand Peter Skaarup.

Dansk politi er under voldsomt pres

Det giver formanden for Politiforbundet, Claus Oxfeldt, ham ret i.

- Men med den overarbejdspukkel, der har arbejdet sig op efter terrorangrebet i København, mange ekstra arbejdsopgaver og nu grænsekontrollen oven i hatten, som i den grad belaster dansk politi, er vi nødt til at forholde os til en ny hverdag, siger han.

Regeringens beslutning skal drøftes med partierne i forligskredsen tirsdag.